אדום | אבירי השולחן האדום

שף מוטי דוד ושף יותם כהן

ארוחת שחיתות לילית

קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה משוחררת, הטעמים עשירים והיין נלגם כמו מים.

מסעדת "אדום" לוקחת אותנו לימי הביניים עם סעודת אבירים ירושלמית. מאוחר בלילה, אחרי עוד יום של התרוצצויות, אחרי שכולם כבר הלכו לישון – אתם מתחילים לחגוג. תחנו את הסוסים שלכם בכניסה, תשאירו את השריון בכניסה ואת החרבות שימו על מצב טיסה – ארוחת האבירים הלילית מתחילה עכשיו!

סביב השולחן הארוך במרכז המסעדה נפתח עם פוקצ'ה פרושטו, רוקט ואפרסמונים, סלט סלק מפוחם ואשכולית אדומה, סלט עגבניות וקרעי לחם מחמצת, סלט עלים בויניגרט עשן, לחמי ענק תוצרת הבית למטבחים. אחר כך יעלו ויבואו בשרים מכל הסוגים: הודו שלם צלוי בחרדל דבש ורוזמרין, רואסט ביסט- רוסטביף אנטריקוט קר, רולדת ברווז ממולא לחם וביצים רכות, לחי בבישול ארוך. טעמים חזקים, בישול מחוספס, כפרי, לא מתחנף. ולקינוח שולחן של rustic desserts. תאכלו טוב טוב, תשתו אלכוהול, אבירים צריכים הרבה אנרגיה…

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין

אודות המקום

"אדום - מסעדה ובר יין" הגיחה לאוויר העולם לפני 18 שנים והפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שרות ואוירה. הביסטרו הירושלמי, השואב השראה ממטבחים ים תיכוניים, בראשם זה האיטלקי, ומהמטבח הצרפתי, מגיש אוכל מוקפד ומגוון: בשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, פסטה רחבה וריזוטו ועוד. בכל יום מצטרפות מנות חדשות היישר ממוחו הקודח של השף יותם כהן המבוססות על תפריט עונתי והיצע השוק היומי. המסעדה הממוקמת במתחם התחנה, מתחם הבילוי החדש שהוקם על יסודות תחנת הרכבת הישנה וההיסטורית, ומציעה אווירה אינטימית וביתית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לילה ברחוב החרדי

בשנים האחרונות נפתח צוהר אל חיי הלילה בשכונות החרדיות בירושלים. נצא לחוויה שונה ייחודית ורב חושית הלוקחת אותנו לטעום להריח, לשמוע ולראות את חיי תלמידי הישיבות היוצאים לאחר שעות לימוד התורה הארוכות אל הרחובות כדי להשיב את נפשם במאכל ובמשקה. מה אוכלים החרדים בשעות הלילה המאוחרות? האם גם פה יש מסעדות "יוקרה"? מה נחשב להכי […]

טעימות יין ישראלי וטאפאסים

סדנת טעימות יין ישראלי יין יכול לקחת אותך למסע. מסע בין המקומות, הסיפורים, הזמן והאנשים שבראו את הפלא הנוזלי. מסע בין טעמים ועומקים שונים, חיבורים מפתיעים ושילובים מרגשים. מסע מרגע ההתרגשות הראשון שלך כשהבנת שגילית לראשונה את האהוב עליך, דרך כל תגלית חדשה שהרגישה כמו הפעם הראשונה ועד למפגשים הקטנים שבין היין האהוב לביס מושלם […]

קולינרי Fuckup Nights

הכישלונות המפוארים מאחורי ההצלחות הקולינריות הגדולות אז הביצה נשברה בתוך הבלילה, אז החלפת בין המלח לסודה ושרפת לגמרי את הסטייק – אין צורך בדרמות מיותרות , יש אסונות קולינריים גדולים משלך! אם עוד לא שמעתם על Fuckup Nights – זה הזמן להכיר! מדובר בקהילת יזמות חדשה שלא מפחדת לדבר על הכשלונות בדרך להצלחה. במפגש חודשי, […]