אדום | אבירי השולחן האדום

שף מוטי דוד ושף יותם כהן

ארוחת שחיתות לילית

קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה משוחררת, הטעמים עשירים והיין נלגם כמו מים.

מסעדת "אדום" לוקחת אותנו לימי הביניים עם סעודת אבירים ירושלמית. מאוחר בלילה, אחרי עוד יום של התרוצצויות, אחרי שכולם כבר הלכו לישון – אתם מתחילים לחגוג. תחנו את הסוסים שלכם בכניסה, תשאירו את השריון בכניסה ואת החרבות שימו על מצב טיסה – ארוחת האבירים הלילית מתחילה עכשיו!

סביב השולחן הארוך במרכז המסעדה נפתח עם פוקצ'ה פרושטו, רוקט ואפרסמונים, סלט סלק מפוחם ואשכולית אדומה, סלט עגבניות וקרעי לחם מחמצת, סלט עלים בויניגרט עשן, לחמי ענק תוצרת הבית למטבחים. אחר כך יעלו ויבואו בשרים מכל הסוגים: הודו שלם צלוי בחרדל דבש ורוזמרין, רואסט ביסט- רוסטביף אנטריקוט קר, רולדת ברווז ממולא לחם וביצים רכות, לחי בבישול ארוך. טעמים חזקים, בישול מחוספס, כפרי, לא מתחנף. ולקינוח שולחן של rustic desserts. תאכלו טוב טוב, תשתו אלכוהול, אבירים צריכים הרבה אנרגיה…

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין

אודות המקום

"אדום - מסעדה ובר יין" הגיחה לאוויר העולם לפני 18 שנים והפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שרות ואוירה. הביסטרו הירושלמי, השואב השראה ממטבחים ים תיכוניים, בראשם זה האיטלקי, ומהמטבח הצרפתי, מגיש אוכל מוקפד ומגוון: בשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, פסטה רחבה וריזוטו ועוד. בכל יום מצטרפות מנות חדשות היישר ממוחו הקודח של השף יותם כהן המבוססות על תפריט עונתי והיצע השוק היומי. המסעדה הממוקמת במתחם התחנה, מתחם הבילוי החדש שהוקם על יסודות תחנת הרכבת הישנה וההיסטורית, ומציעה אווירה אינטימית וביתית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

על אהבה ואוכל

ארוחת שף רומנטית  המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית ונוסטלגית. רגע אחרי שיוגש לכם קוקטייל הבית – סיזן ורדה -תתמסרו לסיפור; […]

הבקרוב של העתיד הקרוב

הטכנולוגיה משתלטת על חיינו, הופכת אותם לקלים יותר, נוחים יותר, אבל גם מנוכרים יותר – הגירויים בכל מקום וקשה לנו שלא להתפתה. הצורך המיידי בנוכחות אנושית במרחב הולך ופוחת, אבל מה זה אומר על העתיד שלנו, זה שמחכה ממש מעבר לפינה? בימים אלו מוצגת בחלל הגלריה של ביתא: בית לאמנות, חברה ועיר תערוכת היחיד של […]

ארוחה מהלכת

בעקבות הספר "עין כרם – לטייל ולבשל"  כששומעים את שמה של עין כרם, מיד עולה תמונה בראש, כזאת שגורמת לדמיון להתעופף. עין כרם , כפר עירוני יפיפה, הבנוי מאבני ירושלים העתיקות וטובל כולו בירוק, צופן בחובו סיפורים ואוכל של פעם ומעורר את כל החושים. אך היופי של עין כרם טמון לא רק בקירות שלו, אלא […]