אבירי השולחן האדום

14.11

איפה דוד רמז 4, ירושלים, ישראל

- שף מוטי דוד ושף יותם כהן

- אדום

ארוחת שחיתות לילית קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה […]

ארוחת שחיתות לילית

קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה משוחררת, הטעמים עשירים והיין נלגם כמו מים.

מסעדת "אדום" לוקחת אותנו לימי הביניים עם סעודת אבירים ירושלמית. מאוחר בלילה, אחרי עוד יום של התרוצצויות, אחרי שכולם כבר הלכו לישון – אתם מתחילים לחגוג. תחנו את הסוסים שלכם בכניסה, תשאירו את השריון בכניסה ואת החרבות שימו על מצב טיסה – ארוחת האבירים הלילית מתחילה עכשיו!

סביב השולחן הארוך במרכז המסעדה נפתח עם פוקצ'ה פרושטו, רוקט ואפרסמונים, סלט סלק מפוחם ואשכולית אדומה, סלט עגבניות וקרעי לחם מחמצת, סלט עלים בויניגרט עשן, לחמי ענק תוצרת הבית למטבחים. אחר כך יעלו ויבואו בשרים מכל הסוגים: הודו שלם צלוי בחרדל דבש ורוזמרין, רואסט ביסט- רוסטביף אנטריקוט קר, רולדת ברווז ממולא לחם וביצים רכות, לחי בבישול ארוך. טעמים חזקים, בישול מחוספס, כפרי, לא מתחנף. ולקינוח שולחן של rustic desserts. תאכלו טוב טוב, תשתו אלכוהול, אבירים צריכים הרבה אנרגיה…

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין

אודות המקום

"אדום - מסעדה ובר יין" הגיחה לאוויר העולם לפני 18 שנים והפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שרות ואוירה. הביסטרו הירושלמי, השואב השראה ממטבחים ים תיכוניים, בראשם זה האיטלקי, ומהמטבח הצרפתי, מגיש אוכל מוקפד ומגוון: בשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, פסטה רחבה וריזוטו ועוד. בכל יום מצטרפות מנות חדשות היישר ממוחו הקודח של השף יותם כהן המבוססות על תפריט עונתי והיצע השוק היומי. המסעדה הממוקמת במתחם התחנה, מתחם הבילוי החדש שהוקם על יסודות תחנת הרכבת הישנה וההיסטורית, ומציעה אווירה אינטימית וביתית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיפורו של ראמן

סרט, סדנא ומרק  עד לא מזמן, אם לא ביקרתם ביפן ההיכרות שלכם עם המטבח היפני הסתכמה, קרוב לוודאי, בסושי. ממסעדות יוקרה ועד דוכני רחוב, הסושי סחף את הישראלים למערבולת של אצות, אורז ודגים ופתח את הסקרנות למטבח אחר לגמרי. והנה בשנים האחרונות, נראה שיש כוכב יפני חדש שכבש את בטננו – מרק הראמן. אם רק […]

בין חלה לזעתר

אם יש שני ריחות דומיננטיים שיקפיצו אתכם מיד לרחוב הירושלמי הם ריח של חלה טרייה בשישי בבוקר שממלא מיד את האוויר בחמימות מתוקה, והריח המגרה שמתפרץ ברגע שנפתחת פיסת הנייר הקטנה שעטפה את הזעתר, זה שנטבול בו עוד רגע את הבייגלה וכל הצרות שלנו ישכחו. האחת הפכה לשם נרדף למסורת היהודית ולימי החג שלה, והשני […]

ת'ארוחת דאלי – La Diner de Gala

אתם ודאי מכירים היטב את יצירות האמנות הסוריאליסטיות של סאלבדור דאלי, צירוף של תמונות חלום ביזאריות ומלאות דמיון. השעונים הנמסים ב"התמדתו של זיכרון", גופי הענק המפורקים ומעוותים ב"מדונה של פורט ליגאט" וב"מטמורפוזה של נרקיסוס" והזיות אמנותיות רבות אחרות. הוא צייר, כתב אופרה, פיסל ואפילו יצר סרט דיסני. אך האם ידעתם שהאמן בעל השפם המפורסם הוציא […]