אדום | אבירי השולחן האדום

שף מוטי דוד ושף יותם כהן

ארוחת שחיתות לילית

קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה משוחררת, הטעמים עשירים והיין נלגם כמו מים.

מסעדת "אדום" לוקחת אותנו לימי הביניים עם סעודת אבירים ירושלמית. מאוחר בלילה, אחרי עוד יום של התרוצצויות, אחרי שכולם כבר הלכו לישון – אתם מתחילים לחגוג. תחנו את הסוסים שלכם בכניסה, תשאירו את השריון בכניסה ואת החרבות שימו על מצב טיסה – ארוחת האבירים הלילית מתחילה עכשיו!

סביב השולחן הארוך במרכז המסעדה נפתח עם פוקצ'ה פרושטו, רוקט ואפרסמונים, סלט סלק מפוחם ואשכולית אדומה, סלט עגבניות וקרעי לחם מחמצת, סלט עלים בויניגרט עשן, לחמי ענק תוצרת הבית למטבחים. אחר כך יעלו ויבואו בשרים מכל הסוגים: הודו שלם צלוי בחרדל דבש ורוזמרין, רואסט ביסט- רוסטביף אנטריקוט קר, רולדת ברווז ממולא לחם וביצים רכות, לחי בבישול ארוך. טעמים חזקים, בישול מחוספס, כפרי, לא מתחנף. ולקינוח שולחן של rustic desserts. תאכלו טוב טוב, תשתו אלכוהול, אבירים צריכים הרבה אנרגיה…

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין

אודות המקום

"אדום - מסעדה ובר יין" הגיחה לאוויר העולם לפני 18 שנים והפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שרות ואוירה. הביסטרו הירושלמי, השואב השראה ממטבחים ים תיכוניים, בראשם זה האיטלקי, ומהמטבח הצרפתי, מגיש אוכל מוקפד ומגוון: בשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, פסטה רחבה וריזוטו ועוד. בכל יום מצטרפות מנות חדשות היישר ממוחו הקודח של השף יותם כהן המבוססות על תפריט עונתי והיצע השוק היומי. המסעדה הממוקמת במתחם התחנה, מתחם הבילוי החדש שהוקם על יסודות תחנת הרכבת הישנה וההיסטורית, ומציעה אווירה אינטימית וביתית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ירושלים בפיתה

דוויני, המזללה הקטנה של השפית דיני קסורלה היא עולם ומלואו – הקולינריה הירושלמית העדכנית על חודה של פיתה. האוכל הפשוט, מחומרי גלם טריים, מוכן כאן באהבה כנה המורגשת בכל ביס. קסורלה מכינה אוכל טוב למי שרוצה לאכול טוב – חריימה בורי עסיסי שנספג בפיתה יגרום לכם להתמכר, אוסובוקו עסיסי שנמס בפה יגרום לכם להתאהב, ברבוניות […]

מבמבליק ועד ארטישוק ירושלמי

הסיפורים שמסתתרים מאחורי המאכלים הירושלמים ירושלים ידועה כעיר עם שפה משלה. בין האבו יויו והקולולוש אפשר למצוא לא מעט מילים שמגיעות מלב המטבחים של סמטאות העיר הוותיקות והשורשיות. השמות של המאכלים התגבשו לאורך השנים לכדי אוצר מילים ייחודי, ממש כמו המאכלים עצמם. עולם הקולינריה הירושלמי נשען על מסורות עתיקות, על אילוצים מקומיים ועל השפעות של […]

דיסקו שוק

ארוחה שכולה סלואו פוד סיר מרק ענק עולה על האש במרכז גינה קהילתית. בתוכו מתבשלים לאיטם, בהמון אהבה, ירקות השוק הסמוך שלא מצאו בית חם… ככה החלה את דרכה לפני שש שנים מסורת ה"דיסקו סופ" בברלין כחלק מתנועת ה"סלואו פוד" העולמית. התנועה מכנסת יחד אנשים שמאסו בקצב החיים המהיר ובזבוז האוכל האדיר שהביא איתו העולם […]