אדום | אבירי השולחן האדום

שף מוטי דוד ושף יותם כהן

ארוחת שחיתות לילית

קרבות האבירים לא היו הדבר המפואר היחיד שהם היו ידועים בזכותו. כבר כנערים למדו האבירים המתחילים איך למזוג יין ואיך לחתוך בשר ושטקס הסעודה היה לא פחות חשוב מטקס הקרב. בסופו של יום ארוך ומפרך הם התכנסו סביב שולחן אחד עצום מימדים לארוחה מפוארת אך מחוספסת. בתפריט: בשר, בשר ועוד בשר. האווירה משוחררת, הטעמים עשירים והיין נלגם כמו מים.

מסעדת "אדום" לוקחת אותנו לימי הביניים עם סעודת אבירים ירושלמית. מאוחר בלילה, אחרי עוד יום של התרוצצויות, אחרי שכולם כבר הלכו לישון – אתם מתחילים לחגוג. תחנו את הסוסים שלכם בכניסה, תשאירו את השריון בכניסה ואת החרבות שימו על מצב טיסה – ארוחת האבירים הלילית מתחילה עכשיו!

סביב השולחן הארוך במרכז המסעדה נפתח עם פוקצ'ה פרושטו, רוקט ואפרסמונים, סלט סלק מפוחם ואשכולית אדומה, סלט עגבניות וקרעי לחם מחמצת, סלט עלים בויניגרט עשן, לחמי ענק תוצרת הבית למטבחים. אחר כך יעלו ויבואו בשרים מכל הסוגים: הודו שלם צלוי בחרדל דבש ורוזמרין, רואסט ביסט- רוסטביף אנטריקוט קר, רולדת ברווז ממולא לחם וביצים רכות, לחי בבישול ארוך. טעמים חזקים, בישול מחוספס, כפרי, לא מתחנף. ולקינוח שולחן של rustic desserts. תאכלו טוב טוב, תשתו אלכוהול, אבירים צריכים הרבה אנרגיה…

קרדיט לצילום: אתי נמיר, תומר פולטין

אודות המקום

"אדום - מסעדה ובר יין" הגיחה לאוויר העולם לפני 18 שנים והפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שרות ואוירה. הביסטרו הירושלמי, השואב השראה ממטבחים ים תיכוניים, בראשם זה האיטלקי, ומהמטבח הצרפתי, מגיש אוכל מוקפד ומגוון: בשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, פסטה רחבה וריזוטו ועוד. בכל יום מצטרפות מנות חדשות היישר ממוחו הקודח של השף יותם כהן המבוססות על תפריט עונתי והיצע השוק היומי. המסעדה הממוקמת במתחם התחנה, מתחם הבילוי החדש שהוקם על יסודות תחנת הרכבת הישנה וההיסטורית, ומציעה אווירה אינטימית וביתית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיפור אהבה מקסיקני

סדנת הכנת טאקוס ומפגש עם לואיס כרוז, לאה סטופר ויטי לוסון אם יצא לכם לנגוס בטורטיה, ללגום מרגריטה או לנגב גווקאמולי (וגם אם רק שמעתם ומעולם לא טעמתם) בטח תסכימו שאוכל מקסיקני זה אוכל שמח – מלא באופטימיות, צבעים, טעמים ואהבה. אוכל עם מורשת ארוכה שמגיעה עד לבני המאיה ויחד עם זאת מושפעת ממטבחים זרים […]

לילה יורד על העיר

ירושלים כבר מזמן אינה רק עיר קודש מסוגרת … בשעות הלילה היא מתעוררת ויוצאת לבלות. אזורי בילוי רבים נפתחו בעיר, מסעדות העילית משגשגות והשפים הירושלמים הפכו לידוענים המבוקשים בכל תכניות הבישול בארץ ובעולם. בלילות מתכסה מרכז העיר התוסס בבליל כיסאות ושולחנות המלאים שפע מאכל ומשקה ובליינים מכל הסוגים, צעירים, מבוגרים ומי שבניהם. נתחיל בשכונת נחלת […]

מה ילדים אוהבים לאכול?

״מעשה בחמישה בלונים" – שעת סיפור וארוחת ערב לילדים יש כמה תעלומות גדולות בעולם – האם יש חיים על מאדים? איפה נמצאת אטלנטיס? ולאן לכל הרוחות התעופף הבלון האדום של אלון? כולן מסתוריות, מבלבלות וחסרות תשובה ניצחת. כזאת היא גם תעלומה שהורים רבים נתקלים בה במערכת היחסים עם הילדים – מה הם אוהבים לאכול? חוץ […]