בריוש חם היישר מהתנור

 הקונדיטור, דוד לאור, מפנק אתכם במתכון לבריושים המפורסמים שלו.

הקונדיטוריה של דוד לאור היא יהלום מנצנץ בלב אזור התעשייה של הקסטל. קונדיטוריה צרפתית קלאסית, המתמחה במאפי בוקר צרפתיים שנאפים מדי בוקר בשיטות עבודה מסורתיות במקום לצד עוגות ופוטיפורים מענגים ממיטב חומרי הגלם.
הבריושים שלו נחטפים בכל בוקר כמו… ובכן, לחמניות חמות! עכשיו גם אתם יכולים למלא את המטבח שלכם במאפה המופלא הזה. תודו לנו אחר כך 🙂

בריושים של דוד לאור

מצרכים:

500 גר' קמח

25 גר' שמרים טריים (מפוררים)

65 גר' סוכר

12 גר' מלח

מקל / גרגירי וניל

6 ביצים

30 מ"ל חלב

250 גר' חמאה רכה (חמאה שישבה בחוץ מס' שעות והתרככה לה. לא קרה ולא מומסת )

חלמון להברשה

סירופ סוכר (כוס מים / כוס סוכר)

15 תבניות בריוש אישיות

אופן ההכנה:

● מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, השמרים הטריים (במצב פירורי), הסוכר, המלח והוניל. מערבבים עם כף גדולה את כל החומרים היבשים ביחד.

● מוסיפים לחומרים היבשים את הביצים והחלב. מערבבים עם וו הלישה במיקסר במהירות בינונית. אחרי כ-3 דקות הבצק מתאחד לגוש אחד וכל הקמח נאסף מדפנות המיקסר.

● אחרי שהבצק התגבש, מוסיפים את החמאה הרכה בשלוש פעימות (בכל פעם מוסיפים שליש מכמות החמאה ומערבבים בין דקה לשתיים), תוך כדי לישה במיקסר עד שהחמאה נבלעת בבצק.

● אחרי שהוספתם את כל החמאה למיקסר, אפשר לעצור לרגע את הלישה ולאסוף את כל החמאה שהצטברה על דפנות המיקסר. להנמיך מעט את המהירות ולהשאיר את הבצק ללישה בקערה במשך כ-10 דקות.

● בתום הלישה הבצק ישאר רך למגע ורטוב (זה טוב, לא להיבהל). מעבירים לקערה גדולה מקומחת מעט, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה (7-8 שעות לפחות).

● בתום ההתפחה הראשונה הבצק יכפיל את נפחו וגם החמאה בבצק תתמצק, כך שיהיה נוח יותר לעבוד איתו.

● בשלב הזה הבצק מוכן לעבודה ואתם יכולים להוסיף תוספות שישדרגו אותו.
● מכדררים כ-15 כדורים שווים בגודל של חצי מנפח תבנית הבריוש הרצויה.

*חשוב לעבוד עם הבצק קר! לא להשאיר אותו עומד מחוץ למקרר אם לא עובדים איתו.

● מניחים בתבנית, מכסים בניילון או מגבת עד שהכדור כמעט מכפיל את נפחו.

● מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים את הבריוש בחלמון ואופים במשך 15 דקות עד שהבריוש נראה שחום ואפוי.
● מוציאים מהתנור.
● מרתיחים סוכר ומים בסיר עד להיווצרות סירופ. מברישים את הסירופ הרותח על הבריושים.

בתאבון!