מסעדות פתוחות 2013-2019 פסטיבל קולינריה אורבני

בלוג

כתבות

Bread Pudding

השף נדב מלין מ"ברית השפים", קבוצה של כ-40 שפים ואנשי מקצוע בתחום הגסטרונומיה, שחרטה על דגלה לקדם ערכים של איכות וקיימות בתחום המזון, במתכון הורס לקינוח שעושה שימוש מושלם בחלה היבשה שנשארה לכם מיום שבת. לא תאמינו כמה שזה טעים.

להמשך קריאה >

הפיקסל של הטעם

מה יקרה כששפים יכניסו מחשבים למטבח? איך זה ישפיע על האפשרויות העומדות בפני אדריכלי האוכל שלנו? ואיך זה ישנה על חווית האכילה שלנו?

התשובות (וגם השאלות) נמצאות אצל ד"ר עמית צורן שיציג את המחקר יוצא הדופן שלו באירוע EatTech

להמשך קריאה >

מתכון חומוס תמונה לבלוג

תבשיל חומוס טבעוני נימוח

טעמו הנימוח בפה של החמצה-גרגר החומוס בשילוב תבשיל העגבניות , יוצר שילוב מנצח של מנה טעימה המכילה חלבון חשוב מן הטבע בתזונתנו.
בין התכונות המרפאות המצויות בגרגר החומוס הוא מעלה את רמות חלב האם והזרע. מתכון מאת הנטורופטית אביטל סבג.

להמשך קריאה >

sencethecity

SENSE THE CITY

הרפתקנים? תתכוננו למסע חושי חוויתי בעיר העתיקה בירושלים שיגרום לכם לחשוב מחדש על אוכל. Sense the City יושק לראשונה בישראל במיוחד לרגל פסטיבל 'מסעדות פתוחות'.

להמשך קריאה >

השפים שנלחמים בבזבוז מזון

העגבניה קצת עקומה, הבננה בשלה מדי התוקף של הגבינה מתקרב והלחם קשה? רגע, רגע, שניה לפני שאתם זורקים לפח תכירו את השפים שילמדו אתכם איך מכינים דליקטסים דווקא מהאוכל שחשבתם לזרוק. קבלו את ברית השפים הישראלית!

להמשך קריאה >

לקראת שבת בג׳רבה

השפית חן קורן והצלמת אבישג שאר-ישוב מביאות את ג'רבה לירושלים. במפגש מיוחד לרגל הפסטיבל השנה, ישתפו השתיים בזכרונות, תמונות, מתכונים וטעימות מביקור באחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם, באי ג'רבה שבתוניס.

להמשך קריאה >

WhatsApp Image 2019-09-12 at 15.48.01 (1)

כופתאות תרד מיוון - מתכון מעולה

ממשיכים לגרות אתכם לקראת הפסטיבל והפעם עם מתכון של השפית עתליה עין מור לספנקופיתקיה – כופתאות התרד היווניות, שאולי לא תצליחו לבטא את שמן, אבל בוודאות לא תוכלו להפסיק לזלול.

להמשך קריאה >

פותחים שולחן לתייר

ירושלמים וירושלמיות? בשלנים ביתיים אלופים? מארחים נדיבים? פסטיבל 'מסעדות פתוחות' קורא לכם ומזמין אתכם לארח תיירים מרחבי העולם לארוחת ערב ביתית שיוצאת ונכנסת עמוק ללב.

להמשך קריאה >

כיכרות לחם חום

לחם הקודש

השנה בפסטיבל – עושים כבוד למאכל שהוא התמצית של הכל עם שיתופי פעולה מגרים במיוחד עם מאפיות ומוסדות ירושלמים שאתם חייבים להכיר! להמשך קריאה >

מתכון לבריושים של דוד ל'אור

הקונדיטור דוד לאור מפנק את החברים שלנו במתכון לבריושים המפורסמים שלו.  להמשך קריאה >

לונדון מחכה לירושלים

נרגשים לבשר לכם על השקתו של שיתוף פעולה קולינרי עם פסטיבל המסעדות של לונדון. הפסטיבל הלונדוני, שמושך אליו בכל שנה עשרות אלפי פודיז מרחבי העולם, יתן השנה זרקור מיוחד על ירושלים כמוקד קולינרי בינלאומי מוביל. להמשך קריאה >

פסטיבל "מיפו עד אגריפס"

פודיז אוהבי מחול? קבלו המלצה חמה במיוחד! פסטיבל המחול והקולינריה ׳מיפו עד אגריפס׳ יתארח במסעדות שוק מחנה יהודה ובבית אליאנס בתאריכים 4-1 בספטמבר. 

להמשך קריאה >