בית הנסן | FOODFABLAB – כשקולינריה ועיצוב נפגשים – אילה מוזס

אילה מוזס

ללא עלות

FOODFABLAB פרויקט שנולד מתוך ההבנה כי העולם הקולינרי ועולם העיצוב הם למעשה שתי דיסציפלינות שבתוכן מתקיימים תהליכים דומים במטבחו של השף ובסדנת המעצב.
הפרויקט מהווה פלטפורמה לעבודה משותפת, לתהליכי פיתוח חדשים ולבריאת "עולם חדש" פרי ניסוי וחקר מעמיק.
אילה תספק לקהל שיגיע להרצאתה בבית הנסן הצצה לפרויקטים מרגשים שנוצרו בשיתופי פעולה עם שפים ומעצבים מובילים וטעימה קטנה אחת….

אודות המקום

בית הנסן תוכנן ע"י האדריכל קונרד שיק ונבנה  בשנת 1887 ע"י הקהילה הפרוטסטנטית בעיר, כבית חולים מבודד לחולי צרעת. בשנת 1950 נרכש הבית ע"י הקרן הקיימת לישראל והמשיך לשמש בייעודו המקורי.  בשנת 2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו והסבתו למרכז עיצוב, מדיה וטכנולוגיה. כיום, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, מציע המקום תערוכות קבע לצד תערוכות מתחלפות, תערוכה היסטורית על הבית ודייריו המשלבת בתוכה עבודות אוגמנטד ריאלטי, אולם קולנוע, מעבדת סאונד, מעבדת אנימציה, פאב לאב (fabrication laboratory) וכן את הגינה המקיפה את המבנה, אשר כשאר הבניין שוקמה ושומרה. בנוסף, פועלים בבית לימודי התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, קבוצת מעמותה שמהווה מרכז לעשייה, מפגש, מחקר ותצוגה בתחום האמנות העכשווית, קבוצות מחקר בתחומי העיצוב והטכנולוגיה, אולם הקולנוע "התו בהנסן" של חברת התו השמיני, המיזם לקולנוע וטלויזיה של הרשות לפיתוח ירושלים ועוד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סדנאות אפייה לילדים

סדנא חווייתית וקסומה לילדים בגילאי 10-5 בממלכת רולדין. הילדים יתנסו בעצמם בטכניקות קישוט וזילוף כשיכינו סופגניות, יאפו עוגיות זנגביל בצורת דובי ויצרו סוכריית בצק סוכר. כל זאת תוך כדי סיפורים ויצירה משותפת. בסוף הסדנא יצאו הילדים עם מארז צבעוני וטעים במיוחד של המטעמים שהכינו במו ידיהם. כשר

לילות בעיר הקודש

עיר הקודש מתעוררת בשעות הלילה ויוצאת לבלות. מרכז העיר התוסס מתמלא בלילות בכיסאות ושולחנות מכוסים בשפע של מאכלים ומשקאות ובבליינים מכל הסוגים. נתחיל את הסיור בשכונת נחלת שבעה ששינתה פניה פעמים רבות במהלך עשרות השנים האחרונות ונסיים במסיבה האינסופית המתקיימת בכל לילה בשוק מחנה יהודה, בו הבאסטות מפנות את מקומן למסעדות רעננות ובארים תוססים. בדרך […]

מההר לצלחת: ליקוט עשבי הר לתיבול

בלב משתלה שופעת כל טוב במקום הקסום ביותר בהרי יהודה צמח, כחלק מהנוף המקומי, "המטבח של רמה". החיבור לטבע ולאדמה הוא שהוליד את המסעדה והוא המוביל את החוויה הקולינרית הייחודית שלה. השף תומר ניב יוביל אתכם במסע קולינרי ירוק הנפתח בהר ונסגר בצלחת. הסדנא תתחיל בליקוט ממגוון עשבי המאכל העשיר הצומח סביב המסעדה, ניב יסביר […]