בית הנסן | FOODFABLAB – כשקולינריה ועיצוב נפגשים – אילה מוזס

אילה מוזס

ללא עלות

FOODFABLAB פרויקט שנולד מתוך ההבנה כי העולם הקולינרי ועולם העיצוב הם למעשה שתי דיסציפלינות שבתוכן מתקיימים תהליכים דומים במטבחו של השף ובסדנת המעצב.
הפרויקט מהווה פלטפורמה לעבודה משותפת, לתהליכי פיתוח חדשים ולבריאת "עולם חדש" פרי ניסוי וחקר מעמיק.
אילה תספק לקהל שיגיע להרצאתה בבית הנסן הצצה לפרויקטים מרגשים שנוצרו בשיתופי פעולה עם שפים ומעצבים מובילים וטעימה קטנה אחת….

אודות המקום

בית הנסן תוכנן ע"י האדריכל קונרד שיק ונבנה  בשנת 1887 ע"י הקהילה הפרוטסטנטית בעיר, כבית חולים מבודד לחולי צרעת. בשנת 1950 נרכש הבית ע"י הקרן הקיימת לישראל והמשיך לשמש בייעודו המקורי.  בשנת 2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו והסבתו למרכז עיצוב, מדיה וטכנולוגיה. כיום, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, מציע המקום תערוכות קבע לצד תערוכות מתחלפות, תערוכה היסטורית על הבית ודייריו המשלבת בתוכה עבודות אוגמנטד ריאלטי, אולם קולנוע, מעבדת סאונד, מעבדת אנימציה, פאב לאב (fabrication laboratory) וכן את הגינה המקיפה את המבנה, אשר כשאר הבניין שוקמה ושומרה. בנוסף, פועלים בבית לימודי התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, קבוצת מעמותה שמהווה מרכז לעשייה, מפגש, מחקר ותצוגה בתחום האמנות העכשווית, קבוצות מחקר בתחומי העיצוב והטכנולוגיה, אולם הקולנוע "התו בהנסן" של חברת התו השמיני, המיזם לקולנוע וטלויזיה של הרשות לפיתוח ירושלים ועוד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

קצת ספונטניות – מבשלים ואוכלים ארוחת שף שכולה הפתעה

מלון "אלגרה" ומסעדת "פרנסיס" הפועלת בו קרויים על שם הזוג שהתגורר במבנה בתחילת המאה הקודמת – אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. ואם לאהבה חוקים משלה כך גם לארוחות השף הספונטניות של המלון, שכל המנות המוגשות בהן – הן הפתעה גמורה לסועדים. שף המלון, יונתן שרביט יבשל יחד אתכם […]

מירושלים לאלג'יר ובחזרה

השף אבי לוי לוקח אתכם אל הסירים של ילדותו במסעדת "המוציא". השף, המזוהה עם אוכל אותנטי שבא מהנשמה, ידגים הכנה של מנות ביתיות ושל אוכל רחוב מהמטבח האלג'יראי והירושלמי ויחשוף בפניכם את סוד קסמם. בנוסף, ידגים לוי, בליווי הסברים, כיצג הוא משלב בין מנות מסורתיות לבין טכניקות וחומרי גלם חדשניים, עם מנות כמו: פילה בס […]

טעימה לקראת שבת

מה ההבדל בין קוגל לקיגל? ממה היה עשוי גפילטע פיש באירופה ומדוע השתנה בארץ? מה המקור לבייגל האמריקאי? במה ממלאים קרפלך? ועיקר העיקרים –  איפה משיגים צ'ולנט כל השבוע? השבת הירושלמית מתחילה להתבשל כבר ביום רביעי כשבשכונות החרדיות מעמידים על הכיריים מיני תבשילים מיוחדים לקראת שבת המלכה. במהלך הסיור נבקר באתרי אוכל יוצאי דופן בירושלים […]