חוות עיזי הר איתן | מפגש על גבינה ולחם

עומר זלצר ויפתח לחם (ברקת)

300

גבנות היא אמנות. גבינת אמן משובחת מבטאת בטעמיה הבנה עמוקה במדעי החיים על פני כדור הארץ מאקלים ועד בקטריה. עומר זלצר ויפתח לחם, אמני גבינה ולחם, יכניסו אתכם לסוכה מעוררת השראה בטבורה של חוות עזי הר איתן ולעומקם של חומרי הגלם המקומיים החיבור והיחס שלהם לסביבה; יסבירו על התהליכים המסורתיים ויישומם ביצור מוצרים עיליים, על החיבור בין המוצר לסביבתו הטבעית ועל ההבדלים שבין אותו דבר בסיסי אתו אנו מציגים לבין המוצרים התעשיתיים.

בחלקו המעשי של המפגש תרכיבו יחד עם זלצר וברקת מנה שכולה חומרי גלם עילאיים וחיבור לטבע ולסביבה. לאחר שתאפה בתנור האדמה, תתענגו על טעמיה, שכמותם לא פגשתם.

בתום הסדנא תוכלו לרכוש מהגבינות המשובחות המיוצרות במקום וממבחר לחמים שנאפו בתנור האדמה.

** הסדנא נערכת במרחב הפתוח של הרי יהודה, לכן יש להצטייד בבגד חם ולהגיע לבושים בהתאם לסדנא מעשית.

אודות המקום

מערבית לירושלים, באזור שידע עבודת אדמה בששת אלפי השנים האחרונות , על מורדותיו המזרחיים של הר איתן ובקרבת מעיינות הסטף, נמצאת חוות עיזי הר איתן. החווה הוקמה בשנת 1974 על ידי שי זלצר ובני משפחתו ובה עדר בן 170 עזים, גן ירק אורגני, ומחלבה עטורת שבחים. יפתח לחם (יפתח ברקת) הוא אופה-אומן ושף גורמה המשלב בין תזונה טבעית מבוססת צמחים לבין אומנות ההכנה וההגשה. יפתח התמחה במשך שנים באפיית לחמים הנובעים ממסורת האפיה הצפון-אירופאית ומתורגמים לשפה עכשווית ומקומית,  תוך שימת דגש על החיבור למקורות הטבעיים של החומר ודרכי עיבוד והתפחה ממושכים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

משחקים באוכל

כמות הקלישאות על ילדים סרבני אוכל יכולה להאכיל בעצמה שבט שלם. "פה גדול", "הנה בא מטוס" והגדול שבאיומים: "אם לא תאכל מהר, יבוא שוטר", הם רק חלק מהמשפטים שכל הורה זוכר היטב מילדותו ומסרב להאמין שהוא נאלץ להשתמש בו בעצמו. הילית שפר, מאיירת ואמא למודת קרבות, לוקחת את אחת הקלישאות הגדולות – "לא לשחק באוכל!" […]

לילות בעיר הקודש

עיר הקודש מתעוררת בשעות הלילה ויוצאת לבלות. מרכז העיר התוסס מתמלא בלילות בכיסאות ושולחנות מכוסים בשפע של מאכלים ומשקאות ובבליינים מכל הסוגים. נתחיל את הסיור בשכונת נחלת שבעה ששינתה פניה פעמים רבות במהלך עשרות השנים האחרונות ונסיים במסיבה האינסופית המתקיימת בכל לילה בשוק מחנה יהודה, בו הבאסטות מפנות את מקומן למסעדות רעננות ובארים תוססים. בדרך […]

טעימה מהעתיד – הצצה לעתיד האוכל שלנו וארוחת טעימות מולקולרית

רובוטים שמחליפים מלצרים, רחפן במקום שליח פיצה, מדפסת תלת מימד שמכינה ארוחות וכדור פלא שמשנה את מערכת הטעמים בפה שלנו. ככה יראה עתיד האוכל שלנו. בשנה האחרונה עקבה מעיין פרילוק כתבת הטכנולוגיה של ערוץ 10 ויזמית אחרי חברות סטארטאפ בתחום המזון מרחבי העולם, את רשמיה היא מגישה לכם בהרצאה חוויתית בה תציג חלק מהמוצרים שמגיעים […]