תמול שלשום | 100% טחינא

מיכל מלמד

ללא עלות

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר

 

אין כמעט בית שלא מחזיק אותה על מדפי המטבח, אין כמעט מסעדה או בית קפה שלא משתמשים בה ובלעדיה אין ארוחה ישראלית שלמה. מה כל כך מיוחד בטחינה שהפך אותה ליהלום שבכתר הבישול הישראלי?

את חייה של מיכל מלמד שינתה מחית זרעי השומשום מקצה לקצה. מלמד, ילידת ירושלים, נטשה לפני 6 שנים את עבודתה כפסיכולוגית קלינית ופצחה בדרך ארוכה ופתלתלה, בסופה הפכה ליצרנית הטחינה הייחודית – 'טחינא'. ה'טחינא' מוגדרת בפי מביני עניין כטחינה הבריאה ביותר וזוכה לביקורות נלהבות בארץ ובחול. תהליך המחקר וההקמה ארך 5 שנים וכלל לימוד מעמיק של השומשום ותכונותיו, היכרות עם שיטות מסורתיות ופיתוח וייצור מכונות שיענו על דרישות תהליך הייצור השונה.

במפגש נעשה כבוד לחומר הגלם ממנו הכל מתחיל – השומשום. למרות הפופולריות העצומה של  הטחינה, מעטים מכירים את הצמח עצמו: כיצד הוא נראה? ידעתם שנהוג להכין מפרחיו או דה קולון? איך מגדלים את הצמח? מה ההיסטוריה שלו ואיך הגיע למעמד של מזון על? ובכלל – איך מייצרים טחינה ו'טחינא' בפרט? על הדרך, תחלוק איתכם מלמד את סיפורה האישי השזור בסיפור הטחינה – על הדרך שעברה, על יזמות ועל מסלול החיים שהשתנה לו.

 

אודות המקום

תמול שלשום, מוסד ירושלמי, קפה מסעדה וחנות ספרים בשכונת נחלת שבעה, נוסד בשנת 1994 בבניין בן יותר ממאה שנה, ונקרא על שם סיפורו של חתן פרס נובל לספרות ש"י עגנון. גאוותנו, בנוסף לשקשוקה עטורת השבחים, לפסטות ולקינוחים, היא בהיותנו מקום מפגש לאוכלוסיות שונות בעיר, לשיחה טובה ואווירה ירושלמית קסומה כתמול שלשום. המסעדה כשרה, חלבי בהשגחת הרבנות ירושלים, חלב ישראל, עלים מהדרין עם משגיח במקום. במסעדה מתקיימים אירועי ספרות ותרבות כל העת, ואנו גאים לארח את מיטב היוצרים שבקשת הספרות ,השירה, המוסיקה והאמנות בארץ ובעולם. כל הספרים בחנות הינם למכירה. ספר האהבות של תמול שלשום בהוצאת המסעדה מספר חלק (קטן...) מסיפורי האהבה המרגשים שהתרחשו בין כתלינו. מחצית מכל הרווחים ממכירת הספרים מיועדת לעמותת סיפור חוזר היוצרת מקומות עבודה לבעלי מוגבלויות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ארוחה בצבעים – כרומטיקה של חוש הטעם

השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה – בוגר לימודי מדעי הגסטרונומיה באיטליה ובספרד –  מזמין אתכם לארוחה מפתיעה ומתעתעת בת שבע מנות, בה כל מנה היא צבע אחד בלבד. "לאכול עם העיניים" זה לא סתם ביטוי – בארוחה רגילה צבעוניות המנה שמוגשת לנו היא הדבר הראשון שאנחנו תופשים וששולח לנו שלל רמזים אל עומק התודעה לגבי […]

ארוחה מהסרטים – מועדון ארוחת הבוקר

כשאומרים בינג', מתייחסים בעיקר לשני עיסוקים שעושים לנו טוב במיוחד: צפייה ואכילה וכששניהם נפגשים העונג גדול במיוחד… מה עוד צריך אדם כדי ליהנות באמת מהחיים? תדמיינו אתכם יושבים באולם, צופים בסרט, השורה שלפניכם ריקה ומידי פעם נכנסים אליה שורה של מלצרים עם המנה המתאימה. לכבוד פסטיבל "מסעדות פתוחות" קפה סמדר בשיתוף קולנוע לב סמדר מגשימים […]

תוצרת הארץ – ארוחה מהשדה לשולחן

הירקות שנקטפים עם שחר כשהטל עוד לא יבש, העלים שנטחנים לממרחים עשירים, החלב שנשאב זה עתה וכבר מתערבב לכדי גבינה טרייה, הריבות הבוהקות שמתבשלות עם בוקר. האדמה נותנת לנו את כל הטוב הזה ולנו רק נותר לקבל אותו באהבה גדולה וליצור ממנו אוכל טרי, טעים, מגרה ומסקרן. כך נראה בוקר טיפוסי בשדות משק עפאים לחקלאות […]