מלון אלגרה ומסעדת "פרנסיס" | קצת ספונטניות – מבשלים ואוכלים ארוחת שף שכולה הפתעה

שף יהונתן שרביט

275

מלון "אלגרה" ומסעדת "פרנסיס" הפועלת בו קרויים על שם הזוג שהתגורר במבנה בתחילת המאה הקודמת – אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. ואם לאהבה חוקים משלה כך גם לארוחות השף הספונטניות של המלון, שכל המנות המוגשות בהן – הן הפתעה גמורה לסועדים. שף המלון, יונתן שרביט יבשל יחד אתכם ארוחה ספונטנית כזו מחומרי הגלם שיאסוף באותו יום בשוק, בגינת המלון ומיצרנים מיוחדים. לא ברור איך ההכנות יתחילו או יימשכו אבל ברור שהן תסתיימנה בארוחה מעולה שתפתיע אתכם ובליווי יינות ישראלים משובחים.

אודות המקום

 מלון הבוטיק "אלגרה" מהווה דוגמה מצוינת למיזוג דינמי של ישן וחדש, עבר והווה. מיקומו של המלון באחד האזורים הנחשקים ביותר בירושלים, בלב השכונה הציורית עין-כרם, מרחק נהיגה קצר מהעיר העתיקה, מבניין הכנסת ומהמוזיאון הלאומי, מאפשר לאורחי המלון לחוות את ירושלים באופן ייחודי. בנוסף על עיצוב יוצא דופן, ארוחות נפלאות מעשי ידי שף, ושירות ידידותי, אישי ויוקרתי, יכול המלון להתהדר בגאווה כאחד המבנים היפים ביותר בעיר.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

השליש המביש – על בזבוז מזון במשקי בית בישראל

הראה לי את הזבל שלך ואומר לך מי אתה – אפרת אלימלך, חוקרת במרכז לחקר משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה ויועצת סביבתית המתמחה בניהול ובמדיניות טיפול בפסולת, תרצה ב"מוסללה" – גג בניין כלל, תיקח אתכם למסע בעקבות הזבל שלנו, בניסיון להבין כמה פסולת מזון אנחנו מייצרים בבית? ממה היא מורכבת? וכמה מזון מתוכה בעצם ראוי […]

לא רק חמין – סדנת מזונות של חורף

‪
הרגע המושלם הזה בו הגשם מתדפק על החלון ואדי התבשיל החם ממלאים את החדר בריחות מעוררי חושים הוא המהות האמיתית של החורף. ‬ אילו מזונות וטכניקות בישול מתאימים למזג האוויר החורפי? ולמה‪? ‬איך אוצרים את מירב הטעם מירקות שורש ושמורים על ערכיהם התזונתיים‪? ‬מה אפשר להכין מקטניות מלבד נזיד (מי אמר עוגה ולא קיבל?) הנטורופתית […]

mix and match – מערבבים קוקטיילים ומקנחים בבשרים

צאו למסע בזמן סביב הבר של "הסדנא". אחראי תחום האלכוהול של קבוצת מחניודה דורון יעקובוביץ' יארח אתכם בסדנת קוקטיילים על הבר המרווח של המסעדה. יעקובוביץ' יערבב בין עבר, הווה ועתיד ויספר לכם על ההיסטוריה ועל המחר של עולם האלכוהול, יסביר לכם מה הולך עם מה מתי ומה לא כדאי לערבב. תלמדו להכין קוקטיילים קלאסיים כמו ב"מד […]