מלון אלגרה ומסעדת "פרנסיס" | קצת ספונטניות – מבשלים ואוכלים ארוחת שף שכולה הפתעה

שף יהונתן שרביט

275

מלון "אלגרה" ומסעדת "פרנסיס" הפועלת בו קרויים על שם הזוג שהתגורר במבנה בתחילת המאה הקודמת – אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. ואם לאהבה חוקים משלה כך גם לארוחות השף הספונטניות של המלון, שכל המנות המוגשות בהן – הן הפתעה גמורה לסועדים. שף המלון, יונתן שרביט יבשל יחד אתכם ארוחה ספונטנית כזו מחומרי הגלם שיאסוף באותו יום בשוק, בגינת המלון ומיצרנים מיוחדים. לא ברור איך ההכנות יתחילו או יימשכו אבל ברור שהן תסתיימנה בארוחה מעולה שתפתיע אתכם ובליווי יינות ישראלים משובחים.

אודות המקום

 מלון הבוטיק "אלגרה" מהווה דוגמה מצוינת למיזוג דינמי של ישן וחדש, עבר והווה. מיקומו של המלון באחד האזורים הנחשקים ביותר בירושלים, בלב השכונה הציורית עין-כרם, מרחק נהיגה קצר מהעיר העתיקה, מבניין הכנסת ומהמוזיאון הלאומי, מאפשר לאורחי המלון לחוות את ירושלים באופן ייחודי. בנוסף על עיצוב יוצא דופן, ארוחות נפלאות מעשי ידי שף, ושירות ידידותי, אישי ויוקרתי, יכול המלון להתהדר בגאווה כאחד המבנים היפים ביותר בעיר.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

קולינריה טבעונית – יש חיה כזאת!

בשנים האחרונות חווה ישראל מהפכה שהציבה אותה בחוד החנית של הקולינריה הטבעונית בעולם. מסעדות טבעוניות צצות בכל מקום וכמעט כל מסעדה או בית קפה המכבדים את עצמם מגישים תפריט טבעוני מגוון ומסומן. כיום, אחוז הטבעונים בישראל הוא הגבוה ביותר בעולם והיא נבחרה לאחד מעשרת היעדים החמים לטבעונים. אורי שביט – מחלוצות הקולינריה הטבעונית בישראל, עיתונאית […]

האנתולוגיה של אוטולנגי: זיכרונות, מסורות וסיפורי אוכל ירושלמים

מאחורי הקלעים של פיתוח וכתיבת  Jerusalem: A Cookbook מאת יותם אוטולונגי וסמי תמימי ההרצאה בשפה האנגלית בשנת 2011 ראה אור הספר  Jerusalem: A Cookbook, ספר בישול המוקדש לטעמי העיר ובו מקבץ מתכונים, סיפורים וזיכרונות של הכותבים והשפים ילידי ירושלים, יותם אוטולנגי וסמי תמימי. מאחורי הצלחת הספר, שהפך לרב מכר עולמי וזכה בפרסי האוכל החשובים בעולם, […]

מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה. בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות האומנות […]