THE POST | קולינריה טבעונית – יש חיה כזאת!

אורי שביט

ללא עלות

בשנים האחרונות חווה ישראל מהפכה שהציבה אותה בחוד החנית של הקולינריה הטבעונית בעולם. מסעדות טבעוניות צצות בכל מקום וכמעט כל מסעדה או בית קפה המכבדים את עצמם מגישים תפריט טבעוני מגוון ומסומן. כיום, אחוז הטבעונים בישראל הוא הגבוה ביותר בעולם והיא נבחרה לאחד מעשרת היעדים החמים לטבעונים.

אורי שביט – מחלוצות הקולינריה הטבעונית בישראל, עיתונאית אוכל, בעלת האתר "טבעוניות נהנות יותר" ויזמית מסעדת הפופ-אפ "מיס קפלן" – תספר על הדרך שעשה האוכל הטבעוני ממעמד של מזון סגפני הכולל בעיקר זירעונים ונבטוטים, לסוגה עילית שהפכה למיינסטרים במטבחים במקומיים. בהרצאתה ב"THE POST", שביט תנסה להשיב על השאלה איך הופכים מה שנתפס כוויתור על מגוון חומרי גלם, ליתרון שכולו יצירתיות, צבעוניות וטעמים נהדרים? – לא רק במסעדות אלא גם בבית.

אודות המקום

THE POST  הוא מלון אורבאני מסוגנן ונגיש, המציע בית חם ונעים לתיירים, לתרמילאים ולחובבי חוויות מכל קצוות תבל. המלון ממוקם בבית הדואר המרכזי ההיסטורי בירושלים שנבנה בשנים 1938-1934 בעיצובם של האדריכל הראשי של מחלקת העבודות הציבוריות של המנדט הבריטי, אוסטן הריסון, והאדריכל הממשלתי הבריטי פרסי וינטר. במבנה אדריכלי ייחודי זה, המשלב בין הסגנון הבינלאומי ובין סגנון העיצוב הירושלמי, מציעים לאורחים הרבה מעבר למקום ללינה בלבד. ב- THE POST  תוכלו למצוא פינה מזמינה ומהנה, ובו בזמן לחוש את ירושלים האמיתית – מבפנים. בבר הממוקם במקום מארגנים למבקרים טעימות אותנטיות של העיר: פעילויות תרבות, מפגשים קולינריים, אירועי מוזיקה ואמנות חברתיים.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ירושלים בפיתה

השפית דוויני קסורלה תצא אתכם למסע מעורר תאבון עם ארוחת טעימות – ממבחר מנות הדגל של המקום שהפך למוקד לעליה לרגל. כדי להרטיב את הגרון ולהמתחק את היום , תדגים לכם קסורלה הכנה של משקה ערק שקדים, המבוסס על מתכון סודי. כשר

הסודות של אבו גוש – איך להכין את החומוס והבקלאווה הטובים ביותר?

בשכנות לקיבוץ מעלה החמישה, שוכן היישוב שהפך לאימפריית החומוס הישראלית בה נמצאות מנות החומוס הטובות בישראל – אבו גוש. אין מקום טוב יותר מאשר אבו גוש כדי ללמוד איך להפוך בעצמכם למלכי החומוס והבקלאווה. השף אהרון כהן והסו-שף עלאא עוודלה, המנצחים על מטבח מלון "גורדוניה", ילמדו אתכם את להכין המאכלים המלונות המובילים בירושלים משתפים פעולה […]

לעצב קינוח צרפתי

האמרה "לאכול עם העיניים" נכונה במיוחד כשמדברים על עולם הקונדיטוריה. עוגות קצפת צבעוניות ועוגיות דמויות תכשיטים עיטרו את שולחנות האצולה האירופית באופן קבוע. והיום, אקלייר יפה במיוחד יכול להיחשב לאקססורי אופנתי לכל דבר. במפגש הקולינרי עם שף פטיסייר מפריז, טל שפיגל, ושף קונדיטור קלוד בן סימון תוזמנו לחקור את הקשר בין עיצוב לקונדיטוריה. שפיגל עצמו […]