בית הנסן | פאנל בלוגרי קולינריה מובילים

ללא עלות

מנחה: נעה רוזין. כתבת האוכל של טיים אאוט; מגישת פינות אוכל בערוץ 2 ו-10: חדשות האוכל ב"ערב טוב עם גיא פינס", "המלצת השף", תכנית הבוקר של 10, לילה כלכלי ועוד ; ובעבר עורכת האוכל של נענע 10.

כשמכניסים אל מנוע החיפוש של גוגל את המילה "אוכל", הוא משיב עם למעלה מ-22 מיליון תוצאות. בראש הרשימה מככבים מדורי האוכל של האתרים הגדולים ולצידם מאות בלוגים ישראלים העוסקים באוכל ורק אוכל. שלא כמו כותבי בלוגים בתחומים אחרים, בלוגרי האוכל זוכים להערכה ויראת כבוד בתוך ברנז'ת הקולינריה המקומית שלא נופלת ולעיתים גם עולה על זאת של הקולגות שלם העיתונאים ומחברי ספרי הבישול.

אז מה מוביל בשלן ואכלן חובב לפתוח בלוג ולהשקיע בו את מרצו? איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן? איך הופכים את הכתיבה בבלוג לקריירה? מה ההבדלים בין הבלוגים השונים? איך מחליטים באילו פלטפורמות להשקיע ואיך משיגים עוד ועוד חשיפה וקוראים? איך משפיע התואר "כותב בלוג" על מעמד הכותב בעולם הקולינריה המקומי, בעת ביקור במסעדה ובחיזורים מחברות יח"צ? ומה השתנה במרוצת השנים בתחום בארץ?

פאנל שיתקיים בבית הנסן, בהנחייתה של עיתונאית האוכל, נעה רוזין, ובהשתתפות כותבי הבלוגים המובילים בישראל אפרת ליכטנשטט ("אז מה את עושה כל היום?"), גל ממליה ("פתיתים") , מאיה מרום ("בצק אלים"), חגית ביליה ("לייזה פאנלים" ) ורותם ליברזון ("טיפול בבישול" ) ינסה להשיב על שאלות אלו ואחרות ויחשוף את עולמם הפנימי של מי שהתשוקה שלהם לאוכל הובילה אותם לשפוך את הלב ולהכניס למטבח הפרטי שלהם עשרות ומאות אלפי קוראים.

אודות המקום

בית הנסן תוכנן ע"י האדריכל קונרד שיק ונבנה  בשנת 1887 ע"י הקהילה הפרוטסטנטית בעיר, כבית חולים מבודד לחולי צרעת. בשנת 1950 נרכש הבית ע"י הקרן הקיימת לישראל והמשיך לשמש בייעודו המקורי.  בשנת 2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו והסבתו למרכז עיצוב, מדיה וטכנולוגיה. כיום, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, מציע המקום תערוכות קבע לצד תערוכות מתחלפות, תערוכה היסטורית על הבית ודייריו המשלבת בתוכה עבודות אוגמנטד ריאלטי, אולם קולנוע, מעבדת סאונד, מעבדת אנימציה, פאב לאב (fabrication laboratory) וכן את הגינה המקיפה את המבנה, אשר כשאר הבניין שוקמה ושומרה. בנוסף, פועלים בבית לימודי התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, קבוצת מעמותה שמהווה מרכז לעשייה, מפגש, מחקר ותצוגה בתחום האמנות העכשווית, קבוצות מחקר בתחומי העיצוב והטכנולוגיה, אולם הקולנוע "התו בהנסן" של חברת התו השמיני, המיזם לקולנוע וטלויזיה של הרשות לפיתוח ירושלים ועוד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

Red Tie Cocktail

עולים בתחנה, מצטיידים באביזרים הנדרשים לחגיגה ומתחילים בנסיעה בליווי מוזיקה חיה, אלכוהול ומאנציס שווים. מגיעים לתחנת הר הרצל, משקיפים על נופיה הקסומים של העיר, משיקים כוסות יין ונהנים ממנות קוקטייל שהכין במיוחד עבורכם השף אלרן בוזגלו ממסעדת "אדום". בדרך חזרה טועמים מתוקים תוצרת בית בשקית ההפתעות. תפריט: מנה 1: סביח מפורק – לבבות חציל מפורק, איולי […]

Bitemojo – סיור אוכל בירושלים שבין מזרח למערב

סיור אוכל עצמאי עם אפליקציית bitemojo – סיור אוכל בירושלים שבין מזרח למערב  בין ירושלים של מזרח למערב תמיד היו חומות שחלקן גבוהות וחלקן בלתי נראות. אבל האמת היא שבירושלים אפשר לראות איך המזרחיות והמערביות הן חלק משלם, בין האנשים שחיים יחד בעיר הזאת או אפילו בין הטעמים הדומים והשונים. כשמחברים את ירושלים דרך חמשת […]

קובה בקלי קלות

מה יש בקובה שהביא להכתרתה לאחד מסמליו של המטבח הישראלי? הכופתה ממולאת הבשר, המזוהה עם המטבח העיראקי, הפכה למרכיב בלתי נפרד מההוויה הישראלית. היא מקור לגאווה לאלו הטוענים שהם מכינים את הקובה במיה הטעימה ביותר וגם לאלו שיספרו לכם שהם יודעים איפה קונים קובה סלק חלומית במיוחד. היא מגיעה בכל כך הרבה טעמים, צבעים וצורות, […]