בית הנסן | פאנל בלוגרי קולינריה מובילים

ללא עלות

מנחה: נעה רוזין. כתבת האוכל של טיים אאוט; מגישת פינות אוכל בערוץ 2 ו-10: חדשות האוכל ב"ערב טוב עם גיא פינס", "המלצת השף", תכנית הבוקר של 10, לילה כלכלי ועוד ; ובעבר עורכת האוכל של נענע 10.

כשמכניסים אל מנוע החיפוש של גוגל את המילה "אוכל", הוא משיב עם למעלה מ-22 מיליון תוצאות. בראש הרשימה מככבים מדורי האוכל של האתרים הגדולים ולצידם מאות בלוגים ישראלים העוסקים באוכל ורק אוכל. שלא כמו כותבי בלוגים בתחומים אחרים, בלוגרי האוכל זוכים להערכה ויראת כבוד בתוך ברנז'ת הקולינריה המקומית שלא נופלת ולעיתים גם עולה על זאת של הקולגות שלם העיתונאים ומחברי ספרי הבישול.

אז מה מוביל בשלן ואכלן חובב לפתוח בלוג ולהשקיע בו את מרצו? איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן? איך הופכים את הכתיבה בבלוג לקריירה? מה ההבדלים בין הבלוגים השונים? איך מחליטים באילו פלטפורמות להשקיע ואיך משיגים עוד ועוד חשיפה וקוראים? איך משפיע התואר "כותב בלוג" על מעמד הכותב בעולם הקולינריה המקומי, בעת ביקור במסעדה ובחיזורים מחברות יח"צ? ומה השתנה במרוצת השנים בתחום בארץ?

פאנל שיתקיים בבית הנסן, בהנחייתה של עיתונאית האוכל, נעה רוזין, ובהשתתפות כותבי הבלוגים המובילים בישראל אפרת ליכטנשטט ("אז מה את עושה כל היום?"), גל ממליה ("פתיתים") , מאיה מרום ("בצק אלים"), חגית ביליה ("לייזה פאנלים" ) ורותם ליברזון ("טיפול בבישול" ) ינסה להשיב על שאלות אלו ואחרות ויחשוף את עולמם הפנימי של מי שהתשוקה שלהם לאוכל הובילה אותם לשפוך את הלב ולהכניס למטבח הפרטי שלהם עשרות ומאות אלפי קוראים.

אודות המקום

בית הנסן תוכנן ע"י האדריכל קונרד שיק ונבנה  בשנת 1887 ע"י הקהילה הפרוטסטנטית בעיר, כבית חולים מבודד לחולי צרעת. בשנת 1950 נרכש הבית ע"י הקרן הקיימת לישראל והמשיך לשמש בייעודו המקורי.  בשנת 2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו והסבתו למרכז עיצוב, מדיה וטכנולוגיה. כיום, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, מציע המקום תערוכות קבע לצד תערוכות מתחלפות, תערוכה היסטורית על הבית ודייריו המשלבת בתוכה עבודות אוגמנטד ריאלטי, אולם קולנוע, מעבדת סאונד, מעבדת אנימציה, פאב לאב (fabrication laboratory) וכן את הגינה המקיפה את המבנה, אשר כשאר הבניין שוקמה ושומרה. בנוסף, פועלים בבית לימודי התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, קבוצת מעמותה שמהווה מרכז לעשייה, מפגש, מחקר ותצוגה בתחום האמנות העכשווית, קבוצות מחקר בתחומי העיצוב והטכנולוגיה, אולם הקולנוע "התו בהנסן" של חברת התו השמיני, המיזם לקולנוע וטלויזיה של הרשות לפיתוח ירושלים ועוד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה.   בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות […]

לילות בעיר הקודש

עיר הקודש מתעוררת בשעות הלילה ויוצאת לבלות. מרכז העיר התוסס מתמלא בלילות בכיסאות ושולחנות מכוסים בשפע של מאכלים ומשקאות ובבליינים מכל הסוגים. נתחיל את הסיור בשכונת נחלת שבעה ששינתה פניה פעמים רבות במהלך עשרות השנים האחרונות ונסיים במסיבה האינסופית המתקיימת בכל לילה בשוק מחנה יהודה, בו הבאסטות מפנות את מקומן למסעדות רעננות ובארים תוססים. בדרך […]

טעימות טעימות

מוזמנים להתמסר לטעמי השוק בארוחת טעימות אינטימית ודינמית על הבר של "מחניודה" עם השף אליעזר מזרחי. מזרחי ינצח על הארוחה שלכם: הוא יבחר עבורכם את המנות הראשונות והעיקריות, שיוכנו מהמיטב שהשוק יציע באותו יום; יזהה את הרגע המתאים ביותר לעצור כדי לשתות צ’ייסר; ישלח אתכם להפסקה קצרה כשתגיע לכם אחת ויקרא לכם לחזור כשתגיע העת […]