בירתנו | סבא חורף

לאון שוורץ

60 ליחיד / 100 לזוג

לקראת בואו של החורף האירופאי הקר והקשוח, האירופאים נערכים נכונה, עם בירות מיוחדות שעוזרות להם לשרוד את הימים הקרים ולהישאר מאושרים. אבל עזבו אתכם מלנסוע לאירופה, מרכז הבירה הירושלמי הראשון, בירתנו, מביא את כל מה שטוב בחורף האירופאי עד אליכם. בואו למסע אל תוך הברים ההומים של באווריה, אל אלה האפלוליים של הכפרים השבדים או החמימים של צ'כיה – מבלי לעזוב את עיר הבירה.

במפגש נטעם בירות מתיישנות ובירות חדשות שבושלו במיוחד לעונת החורף ויחממו לכם את הנשמה. נשמע על מקורן של הבירות ועל הטעמים המיוחדים שלהם. וכדי לחמם גם את הבטן, נלווה את הטעימות בפונדו גבינות סמיך במיוחד.

אודות המקום

את "בירתנו", המרכז הראשון בירושלים העוסק בבישול בירה, הקימו הברומסטר והבעלים של הויסקי-בר האגדי "הגלן", לאון שוורץ ושמואל נאקי, מבשלני הבירה הביתיים המובילים בישראל במטרה לתת מענה למספר ההולך וגדל של בשלני הבירה הביתיים בעיר הבירה. כך במהרה, הפך "בירתנו", לליבו הפועם של קהילת חובבי ובשלני הבירה, בו הם מוצאים את ציוד הבישול המתקדם ביותר, יחד עם חומרי גלם איכותיים ובירות בוטיק ישראליות. סדנאות בישול הבירה הפופולריות של "בירתנו" הפכו לשם דבר ומזמנות יותר ויותר אוהבי בירה אמיתיים שמבקשים להתמקצע בבישול של המשקה האהוב.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

צ'אי – הכן זאת בעצמך!

מה כל כך מיוחד במשקה ההודי  רווי הטעמים הזה שמערבב בין תה לחלב ונודף ניחוח של תבלינים מארצות רחוקות? בסדנת הצ'אי של חליטתה תלמדו על מקורו של הצ'אי, איך הפך ממשקה עבדים למשקה של האליטות ובעיקר איך עושים צ'אי מושלם? סדנת צ'אי עשה זאת בעצמך, בה תכינו בעצמכם מרקחת צ'אי על פי טעמכם האישי ותוך […]

מבקרי מסעדות – אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם… האמנם?

מצד אחד, אנחנו קוראים בשקיקה כל מילה שמבקרי המסעדות כותבים ונוהרים בהמונינו למסעדה החדשה שהמליצו עליה. ומצד שני, אנחנו מתעצבנים ברגע האכזבה מהמנה שהמבקר התרגש ממנה במיוחד. מצד אחד, שפים תולים את יהבם על הביקורות המחבקות שהופכות מסעדה ללהיט. ומצד שני, מסעדנים יצאו בחירוף נפש למסע הכפשות נגד ביקורת ומבקר קטלנים במיוחד. אז מה הטעם […]

מחמיצה סדרתית – ערב החמצות

הרבה צנצנות של חמוצים וכמה רגעים של החמצה בחייה של נועה ברמן-הרצברג עומדים מאחורי "ערבי ההחמצות" שהיא מארחת בביתה. התסריטאית ("מבול"), המרצה לתסריט (בצלאל) והמחמיצה הסדרתית (עם רקורד של למעלה מ-50 סוגי ירקות ופירות שהוחמצו) מארחת בשנה האחרונה ערבים אינטימיים סביב שולחן האוכל במטבח הביתי שלה שהפכו לסוד המדובר ביותר בתל אביב. 15 אנשים – […]