מתחם התחנה | משחקים באוכל

הילית שפר

45

כמות הקלישאות על ילדים סרבני אוכל יכולה להאכיל בעצמה שבט שלם. "פה גדול", "הנה בא מטוס" והגדול שבאיומים: "אם לא תאכל מהר, יבוא שוטר", הם רק חלק מהמשפטים שכל הורה זוכר היטב מילדותו ומסרב להאמין שהוא נאלץ להשתמש בו בעצמו. הילית שפר, מאיירת ואמא למודת קרבות, לוקחת את אחת הקלישאות הגדולות – "לא לשחק באוכל!" – ומנפצת אותה לרסיסים בסדנת יצירה מחומרים לא שגרתיים. הילדים ילמדו כיצד להתקרב לאוכל שהם לא בהכרח אוהבים דרך האיור באמצעותו. הילדים יגעו, יציירו, יריחו ויטעמו וגם ילמדו איך להפוך מלפפון וזית לעין, ביצה קשה לשמש וגזר לזנב. אז מי אמר ששום דבר טוב לא יצא מלשחק באוכל?

*לילדים בכיתות א'-ו' או מגיל 3, בליווי הורים

אודות המקום

מתחם התחנה הראשונה נמצא בנקודה קסומה בלב ליבה של ירושלים, בין העיר העתיקה לחדשה, במקום בו שכנה בעבר תחנת הרכבת הראשונה בארץ-ישראל. לאחר 20 שנים בהן נותרה עזובה, התעוררה התחנה לחיים. כיום מציעה התחנה מפגש מרתק בין קולינריה, תרבות, פנאי וספורט, מקום להורים ולילדים, לצעירים ומבוגרים. התחנה שוקקת חיים ושומרת על האווירה והערכים המיוחדים של המבנה ההיסטורי.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

Red Tie Cocktail

עולים בתחנה, מצטיידים באביזרים הנדרשים לחגיגה ומתחילים בנסיעה בליווי מוזיקה חיה, אלכוהול ומאנציס שווים. מגיעים לתחנת הר הרצל, משקיפים על נופיה הקסומים של העיר, משיקים כוסות יין ונהנים ממנות קוקטייל שהכין במיוחד עבורכם השף אלרן בוזגלו ממסעדת "אדום". בדרך חזרה טועמים מתוקים תוצרת בית בשקית ההפתעות. תפריט: מנה 1: סביח מפורק – לבבות חציל מפורק, איולי […]

מההר לצלחת: ליקוט עשבי הר לתיבול

בלב משתלה שופעת כל טוב במקום הקסום ביותר בהרי יהודה צמח, כחלק מהנוף המקומי, "המטבח של רמה". החיבור לטבע ולאדמה הוא שהוליד את המסעדה והוא המוביל את החוויה הקולינרית הייחודית שלה. השף תומר ניב יוביל אתכם במסע קולינרי ירוק הנפתח בהר ונסגר בצלחת. הסדנא תתחיל בליקוט ממגוון עשבי המאכל העשיר הצומח סביב המסעדה, ניב יסביר […]

מפגש של טעם

בסוכתם המרשימה שבחוות עזי הר איתן, עומר זלצר ויפתח לחם (ברקת) יפרסו בפניכם את האופן שבו הם יוצרים אמנות קולינרית. זלצר ולחם ישוחחו איתכם על רבגוניות בטעמים, על חומרי גלם ושילובם באפייה המסורתית ובייצור גבינה ארטיזנלית, על החיבור שלהם למקום ולעונות השנה, חיבור שמקנה למוצרים השונים את אופיים המיוחד. המפגש יסתיים בטעימה מודרכת של לחמים […]