מוזיאון ישראל | מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

שף יהלומה לוי

85 ₪ / למנויים 75

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה.

בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות האומנות המעוררות בהם השראה. יהלומה לוי, אסף גרניט, ניר צוק וננה שרייר יספרו על יצירות האמנות האהובות עליהם וכיצד הם מתרגמים אותן למנות שהם יוצרים בעצמם ומגישים במסעדות שלהם.

אודות המקום

מוזיאון ישראל הוא מוסד התרבות הגדול ביותר במדינת ישראל ונמנה עם המוזיאונים לאמנות וארכאולוגיה המובילים בעולם. האוסף האנציקלופדי העשיר של המוזיאון, מערש הציוויליזציה ועד היום, מוצג בארבעה אגפים: האגף לאמנות, האגף לארכאולוגיה, האגף לאמנות ותרבות יהודית ואגף הנוער לחינוך לאמנות. המוזיאון נוסד בשנת 1965, והצליח ב-50 שנות קיומו לבנות אוסף נרחב ומגוון ובו כחצי מיליון פריטים המשקפים את מלוא המגוון של התרבות החומרית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

חטאים קולינריים – מיצג וידויים

פרוסת העוגה הנוספת שנאכלה בחרטה, התבלין התימני ששמנו בתבשיל הצרפתי המסורתי, קציצת הכרישה שלא ידענו שמכילה בשר או אכילת זן נכחד של ציפורים. חטאים קולינריים הם חלק בלתי נפרד ממערכת היחסים שלנו עם אוכל. אנחנו חיים בעידן שבו הסגידה לאוכל שוברת שיאים: תרבות הפודיז, צילומי האוכל באינסטגרם ושפים שהפכו לסלבריטאים. כל אלה הם חלק מהדת […]

High rollers – סדנת סושי

מאוכל רחוב ועד מסעדות עילית, הסושי הוא כנראה השגריר המובהק ביותר של המטבח היפני. הווריאציות הרבות שלו – הטעמים, הצורות והשילובים – הופכות אותו ליצירת אמנות טעימה במיוחד. בסדנא המעשית בהובלת שף רשת "סושי רחביה", אופיר דדון, תלמדו לגלגל סושי כמו יפנים, כך שגם המטבח הפרטי שלכם יוכל להתהדר בסושי לתפארת. בתום הסדנא, כי איך […]

החוויה הכורדית – אירוח כורדי וסדנת בישול

הכורדיה מעמק התימנים – הבשלנית ומספרת הסיפורים דליה חרפוף תקבל אתכם בבית האבן המיוחד שלה לצלילי מוסיקה כורדית, ריקודים וסיפורים מילדותה. לאחר שתתגלגלו מצחוק מסיפוריה תגלגלו יחד איתה קובה בסדנת בישול מעשית, תטעמו קובות עשי ידיכם עם תוספות מגוונות ותקנחו בקפה ועוגה.