מוזיאון ישראל | מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

שף ננה שרייר

85 ₪ / למנויים 75

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה.

בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות האומנות המעוררות בהם השראה. יהלומה לוי, אסף גרניט, ניר צוק וננה שרייר יספרו על יצירות האמנות האהובות עליהם וכיצד הם מתרגמים אותן למנות שהם יוצרים בעצמם ומגישים במסעדות שלהם.

אודות המקום

מוזיאון ישראל הוא מוסד התרבות הגדול ביותר במדינת ישראל ונמנה עם המוזיאונים לאמנות וארכאולוגיה המובילים בעולם. האוסף האנציקלופדי העשיר של המוזיאון, מערש הציוויליזציה ועד היום, מוצג בארבעה אגפים: האגף לאמנות, האגף לארכאולוגיה, האגף לאמנות ותרבות יהודית ואגף הנוער לחינוך לאמנות. המוזיאון נוסד בשנת 1965, והצליח ב-50 שנות קיומו לבנות אוסף נרחב ומגוון ובו כחצי מיליון פריטים המשקפים את מלוא המגוון של התרבות החומרית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

בריושים של בוקר

כדרכו של כל אופה, תשכימו קום ותפגשו את דוד לאור בקונדיטוריה שלו עם שחר, לסדנא מעשית של הכנת בריושים. לאור, המתמחה במאפי בוקר צרפתים, יחשוף בפניכם את כל הטיפים, המתכונים והסודות שיוצרים את הקלאסיקה הצרפתית המופלאה – הבריוש, ואתם תגלגלו, תתפיחו, תאפו מגוון מילויים וצורת של בריושים מתוקים ומלוחים וגם, כמובן, תטעמו.

לעצב קינוח צרפתי

האמרה "לאכול עם העיניים" נכונה במיוחד כשמדברים על עולם הקונדיטוריה. עוגות קצפת צבעוניות ועוגיות דמויות תכשיטים עיטרו את שולחנות האצולה האירופית באופן קבוע. והיום, אקלייר יפה במיוחד יכול להיחשב לאקססורי אופנתי לכל דבר. במפגש הקולינרי עם שף פטיסייר מפריז, טל שפיגל, ושף קונדיטור קלוד בן סימון תוזמנו לחקור את הקשר בין עיצוב לקונדיטוריה. שפיגל עצמו […]

מפגשי יין ואוכל עם יקבים מובילים מהרי יהודה

נוף עוצר נשימה, אוכל טוב ויין מעולה, מה עוד צריך בשביל ערב מושלם? "בראסרי עין כרם" יארח שלושה מפגשי יין ואוכל בליווי ייננים ראשיים משלושה יקבים מובילים מהרי יהודה. בכל אחת הסדנאות היין המקצועיות תשתתפו בטעימות יין מיקב אחר תוך כדי הרצאות מרתקות מפי נציגי שלושת היקבים על עולם היין הייחודי של הרי יהודה. הטעימות […]