מוזיאון ישראל | מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

שף ניר צוק

85 ₪ / למנויים 75

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה.

 

בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות האומנות המעוררות בהם השראה. יהלומה לוי, אסף גרניט, ניר צוק וננה שרייר יספרו על יצירות האמנות האהובות עליהם וכיצד הם מתרגמים אותן למנות שהם יוצרים בעצמם ומגישים במסעדות שלהם.

אודות המקום

מוזיאון ישראל הוא מוסד התרבות הגדול ביותר במדינת ישראל ונמנה עם המוזיאונים לאמנות וארכאולוגיה המובילים בעולם. האוסף האנציקלופדי העשיר של המוזיאון, מערש הציוויליזציה ועד היום, מוצג בארבעה אגפים: האגף לאמנות, האגף לארכאולוגיה, האגף לאמנות ותרבות יהודית ואגף הנוער לחינוך לאמנות. המוזיאון נוסד בשנת 1965, והצליח ב-50 שנות קיומו לבנות אוסף נרחב ומגוון ובו כחצי מיליון פריטים המשקפים את מלוא המגוון של התרבות החומרית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. בין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים מבצבצות חומוסיות קטנות בהם ניתן לנגב צלחת חומוס טרי שזה עתה הורד מן האש. נמעך ונטחן למחית ריחנית נהדרת המזמין אליו פיתה חמה לניגוב ולצידו נערמת […]

אוכל אותנטי- לא מה שחשבתם

בארוחת הערב בה מתארח קזבלן בבית הוריה של רחל, אהובתו, בסרט הקאלט הידוע, מונחת לפניו קציצת גפילטע מעשה ידי של אמה של רחל. קזבלן מצליח לחמוק מהזוועה ולהאכיל את חתול המשפחה בחתיכות הגפילטע מבלי שאף אחד יראה. מרוצה מעצמו, הוא מצהיר שהיה לו טעים. בתמורה מושיטה לו אמה של רחל קציצה נוספת ובהלה בעיניו אומרת […]

High rollers – סדנת סושי

מאוכל רחוב ועד מסעדות עילית, הסושי הוא כנראה השגריר המובהק ביותר של המטבח היפני. הווריאציות הרבות שלו – הטעמים, הצורות והשילובים – הופכות אותו ליצירת אמנות טעימה במיוחד. בסדנא המעשית בהובלת שף רשת "סושי רחביה", אופיר דדון, תלמדו לגלגל סושי כמו יפנים, כך שגם המטבח הפרטי שלכם יוכל להתהדר בסושי לתפארת. בתום הסדנא, כי איך […]