המטבח של רמה | מההר לצלחת: ליקוט עשבי הר לתיבול

שף תומר ניב

160

בלב משתלה שופעת כל טוב במקום הקסום ביותר בהרי יהודה צמח, כחלק מהנוף המקומי, "המטבח של רמה". החיבור לטבע ולאדמה הוא שהוליד את המסעדה והוא המוביל את החוויה הקולינרית הייחודית שלה. השף תומר ניב יוביל אתכם במסע קולינרי ירוק הנפתח בהר ונסגר בצלחת. הסדנא תתחיל בליקוט ממגוון עשבי המאכל העשיר הצומח סביב המסעדה, ניב יסביר על תכונות העשבים והתאמתם לבישול תוך שהוא מכין עבורכם ארוחה בשילוב העשבים שליקטתם.

* במקרה של גשם, הסדנא תתבטל

אודות המקום

את "המטבח של רמה" הקימה רמה בן צבי לפני 20 שנה, כמעט כאנקדוטה: מסעדה ייחודית אי שם בהרים, שפתוחה לקהל רק בסופי השבוע. במרוצת השנים הפכה המסעדה למוסד אוכל של בישול עילי, המדורג בקביעות ברשימת המסעדות המובילות בישראל. על המטבח מנצח השף תומר ניב, היוצר בשיח עם רמה, מנות מקוריות בשימוש בטכניקות בישול מתקדמות, המוציאות את המיטב מחומרי הגלם המקומיים. כך נולד התפריט שהוא תוצאה של מפגש קולינארי ים-תיכוני ייחודי בין טכניקות בישול מתקדמות מהעולם המערבי לבין מנות מסורתיות מהמטבח הערבי וממטבחי אגן הים התיכון, מטבחים המבטאים פשטות והצמדות לאדמה. המסעדה, הבנויה כמרפסת עץ במרכזה של משתלה פורחת, פונה לנוף עוצר נשימה, המשתנה בהתאם לעונות השנה, של הרי יהודה ושפלת החוף, מעניקה חוויה שלמה ויוצאת דופן – החל מיופי המקום וסביבתו, דרך השירות האישי ועד לגולת הכותרת של המנות היצירתיות, העשירות והמוקפדות.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מפגשי יין ואוכל עם יקבים מובילים מהרי יהודה

נוף עוצר נשימה, אוכל טוב ויין מעולה, מה עוד צריך בשביל ערב מושלם? "בראסרי עין כרם" יארח שלושה מפגשי יין ואוכל בליווי ייננים ראשיים משלושה יקבים מובילים מהרי יהודה. בכל אחת הסדנאות היין המקצועיות תשתתפו בטעימות יין מיקב אחר תוך כדי הרצאות מרתקות מפי נציגי שלושת היקבים על עולם היין הייחודי של הרי יהודה. הטעימות […]

טעימה מהעתיד – הצצה לעתיד האוכל שלנו וארוחת טעימות מולקולרית

רובוטים שמחליפים מלצרים, רחפן במקום שליח פיצה, מדפסת תלת מימד שמכינה ארוחות וכדור פלא שמשנה את מערכת הטעמים בפה שלנו. ככה יראה עתיד האוכל שלנו. בשנה האחרונה עקבה מעיין פרילוק כתבת הטכנולוגיה של ערוץ 10 ויזמית אחרי חברות סטארטאפ בתחום המזון מרחבי העולם, את רשמיה היא מגישה לכם בהרצאה חוויתית בה תציג חלק מהמוצרים שמגיעים […]

FOODFABLAB – כשקולינריה ועיצוב נפגשים – אילה מוזס

FOODFABLAB פרויקט שנולד מתוך ההבנה כי העולם הקולינרי ועולם העיצוב הם למעשה שתי דיסציפלינות שבתוכן מתקיימים תהליכים דומים במטבחו של השף ובסדנת המעצב. הפרויקט מהווה פלטפורמה לעבודה משותפת, לתהליכי פיתוח חדשים ולבריאת "עולם חדש" פרי ניסוי וחקר מעמיק. אילה תספק לקהל שיגיע להרצאתה בבית הנסן הצצה לפרויקטים מרגשים שנוצרו בשיתופי פעולה עם שפים ומעצבים מובילים וטעימה […]