מוזיאון המדע | מדע בממלכת השוקולד

60

תערוכה אינטקרטיבית וסדנת שוקולד 

מה משותף לעגבנייה, חציל ותפוח אדמה? איזה תבלין מופק מפירותיו של צמח אוג הבורסקאים? מי גילה את אם החיטה ואיזה פרי מרכיב את הקטשופ? מה בין קקאו, חמאה ושוקולד ואיפה ניתן היה לרכוש שוקולד לפני 100 שנה בארץ ישראל?

אוכלוסיית העולם גדלה מדי שנה ב-2% וצפויה למנות בשנת 2050 כתשעה מיליארד איש. כיצד נאכיל את כולם? האם מקורות המזון שלנו יספיקו ויזינו בצורה הולמת את כלל האוכלוסייה? כיצד בעזרת פיתוחים מעולם החקלאות נוכל להתמודד עם אתגר גלובלי זה? את כל התשובות תמצאו בתערוכה החדשה 'שדות המחר'.

הילדים יצאו לסיור במוזיאון המדע שכולו מחוויה רב-חושית של עשרות מוצגים אינטראקטיביים: עץ מכני ענק, מכונת קרקרים, שדה חקלאי אנכי שמוצג לראשונה בארץ, גידולי חורף ועוד.

במהלך הסיור ייקחו הילדים חלק בסדנת בנייה 'שתיל-פתיל' ובסופו יתנסו בהכנת פרלינים בהדרכת שוקולטריים מובילים.

הורה מלווה נכנס בחינם לפעילות, נא לשים לב ולקנות כרטיס כניסה חינמי במערכת הרכישה.

 כשר

אודות המקום

מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים הוא מוזיאון מדע המצוי בקריית המוזיאון שבגבעת רם בירושלים ומוצגות תערוכות מתחלפות בנושאי מדע וטכנולוגיה, במטרה לעורר את הסקרנות ולהעמיק את ההבנה בעולמות אלו לקהל רחב ככל שניתן. התערוכות אינטראקטיביות, ומזמינות את המבקריםם לא רק לצפות במוצגים, אלא גם לגעת בהם ולהפעיל אותם. המוזיאון שואף להציג את המדע כחלק בלתי נפרד מן התרבות המודרנית ומקשר אותוו לתופעות מחיי היומיום.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

על טעם ועל ריח יש מה להתווכח

כמה טעמים יכולה הלשון לזהות? האם יכולים להתגלות טעמים חדשים? מהו טעם נרכש – כיצד משתנה טעמנו עם השנים ומה משפיע על תחושת הטעם שלנו? וגם – מה הטעם של פיצה? ואיך כל זה קשור לדובי הפנדה? נעמי זיו ד"ר לכימיה וביואינפורמטיקה, עורכת-פטנטים במקצועה ובעלת הבלוג "מדע בצלחת", תערוך מפגש במתחם בתחנה ובו תנסה לענות […]

מאסיה באהבה

המטבח האסייתי הוא מאהב סוער. הטעמים, הצבעים והשילובים שהוא מגיש לשולחן תמיד מפתיעים ותמיד מרגשים. השף רון פינצ'י, המנצח על מסעדת Station 9, ייקח אתכם לאל תוך סודות המטבח שכבש בסערה את העולם כולו בטעימות של כמה ממנות הדגל המעניינות והצבעוניות ביותר של המסעדה: סלט אצות וואקמה, סלט פפאיה, קאנג פאד, תבשיל ירוקים חם עם […]

המהפך של שוק מחנה יהודה – מחצר אחורית לפנינה קולינרית

"ירושלים. עיר גדולה ותושבים בה הרבה. עיר קשה כמו אבן, ולאבניה לב. עיר שבה רב הנסתר על הגלוי. עיני כל העולם נישאות אליה, והיא נושאת עיניה לשמים. בתקווה? בייאוש? גם וגם. דבר-מה מתמצית הקיום מצוי בירושלים, וכשהיא נהרסת אנחנו נהרסים; וכשהיא תירפא, אנו נירפא עִמה", כך פותח הפעיל החברתי נועם שרון את הראיון שערך לפני […]