המוציא | לא רק במימונה – סדנא להכנת ממתקים מרוקאים

שף אבי לוי

200

הקמח נשפך לקערות, לפי העין, ללא שקילה או מדידה, מתערבב עם נוזלים ובלישה מהירה הופך לבצק גמיש שאינו זוכה לרגע של מנוחה. עיגולים קטנים נקרצים זה אחר זה והופכים לטבעות שרק מחכות להיכנס לסיר השמן החם. הן נטבלות בזהירות בשמן ומיד נעטפות בסירופ סוכר מבושם ומתכסות בקוקוס. המטבח המרוקאי מלא ברגעים מרגשים כאלה. עולם שלם של מתוקים שרק מחכים לעטוף את הלב והבטן באהבה.

כדי שלא תצטרכו לחכות להזמנה המיוחלת למימונה או לחינה, בסדנא המעשית במסעדת "המוציא", ילמד אתכם השף אבי לוי איך להכין את מיטב הקינוחים המרוקאים שירש מהבית: עוגיות היו-יו המפורסמות, ספניג' מקורי (היזהרו מחיקויים!) ומופלטה עם קרם קוקוס. אל חשש! בסוף גם תתפנקו על מעשה ידיכם.

אודות המקום

אוכל היה מאז ומעולם עבור השף אבי לוי חוויה שלוקחת אותו הרבה מעבר למנה המוגשת לשולחן. זיכרונות ילדותו מורכבים ממראות וריחות הנזידים שהתבשלו על פתיליות של סבתו ומהסירים שהפיצו ריחות מענגים בבית אמו מרים. לאחר זכייתו בתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף", הגשים את חלום ילדותו, לחלוק את תשוקתו לאוכל עם הקהל הרחב, ופתח את מסעדת "המוציא" בסמטאות של רחוב אגריפס. לוי מגיש ב"המוציא" פרשנות ייחודית שלו לאוכל אלג'יראי אותנטי המרכיב תפריט עשיר של מנות שורשיות, בהן מנות הדגל שהפכו למיתולוגיות – סיגר שקדי עגל, פסטיה ובולט.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

על אהבה ואוכל – ארוחת שף רומנטית

המבנה העתיק בו שוכן מלון "אלגרה" נבנה על ידי אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. סיפור אהבתם ממשיך למלא את חלל הבית באווירה רומנטית שאין כמוה. שף המלון, ירון וינקלר, יארח אתכם לארוחה רומנטית נוסטלגית ברוח הסתיו. בעודו חושף בפניכם את סיפור האהבה המרתק של אלגרה ופרנסיס, הוא ידגים […]

ארוחה מהסרטים – גשם של פלאפל

כשאומרים בינג', מתייחסים בעיקר לשני עיסוקים שעושים לנו טוב במיוחד: צפייה ואכילה וכששניהם נפגשים העונג גדול במיוחד… מה עוד צריך אדם כדי ליהנות באמת מהחיים? תדמיינו אתכם יושבים באולם, צופים בסרט, השורה שלפניכם ריקה ומידי פעם נכנסים אליה שורה של מלצרים עם המנה המתאימה. לכבוד פסטיבל "מסעדות פתוחות" קפה סמדר בשיתוף קולנוע לב סמדר מגשימים […]

מבקרי מסעדות – אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם… האמנם?

מצד אחד, אנחנו קוראים בשקיקה כל מילה שמבקרי המסעדות כותבים ונוהרים בהמונינו למסעדה החדשה שהמליצו עליה. ומצד שני, אנחנו מתעצבנים ברגע האכזבה מהמנה שהמבקר התרגש ממנה במיוחד. מצד אחד, שפים תולים את יהבם על הביקורות המחבקות שהופכות מסעדה ללהיט. ומצד שני, מסעדנים יצאו בחירוף נפש למסע הכפשות נגד ביקורת ומבקר קטלנים במיוחד. אז מה הטעם […]