נקודת מפגש - כיכר הדוידקה | ילדים עושים שוק – סיור בשוק מחנה יהודה

יאנה מילינבסקי

45

שוק בעיניים של ילד. ילדים בדרך כלל מטיילים בשוק עם מבוגרים, אך הם חשים ורואים את חיי השוק בעיניים אחרות.  סיור זה מוקדש כול כולו לילדים, מה רואים ילדים כשהם מגיעים לשוק? מה רוצים לטעום ילדים בשוק? נצא לפינות חמד בשוק מחנה יהודה, נחשוף את הילדים למאכלים ולמשקאות שונים מיוחדים המאתגרים את החך והלשון. נספר את סיפורו של שוק מחנה יהודה מזווית ראיה מיוחדת ומגובהם של ילדים.
נטעם מגוון טעימות שיאתגרו את החך והלשון: ממתקים לסלט, חמוצים של שוק, מאפים מתוקים, משקאות וגלידה בעבודת יד.

טעימות:

עוזי אלי ומיץ עזורה – טעימות מיצים
גלידה מוסלין – טעימת גלידה עבודת יד
מאפיית חבה ומאפיית קלדרון – טעימות מאפים
חמוצים בשוק – טעימת חמוצים
ג'עלה שוק מחנה יהודה – טעימת ממתקים לסלט

  • הסיור ביום חמישי בשעה 16:00 יתקיים בשפה האנגלית.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מלכת המטבח האיטלקי– סדנת הכנת פסטות

כשחושבים על אוכל איטלקי חושבים על פסטה. יצירת הבצק בעלת אלף הפרצופים מעטרת תפריט של כל מסעדה איטלקית והיא המלכה של כל מטבח איטלקי. בסדנא המעשית בהובלת שף מסעדת Anna, נמרוד נורמן, תלמדו להכין בצק פסטה טרי בארבע צורות: רביולי ואניילוטי שעוטפים באהבה כל מילוי, פפרדלה רחבה וארוכה ופרפלה פרפרית. כך תהפוך אתכם המלכה הבלתי […]

אמנות האוכל והאירוח

אמנות האוכל, היא תורה מורכבת, סובייקטיבית ומתפתחת. כל שף מביא לשולחן את חזונו ואת המגע האישי הייחודי שלו וכל סועד נתון להשפעה אחרת ולחוויה אישית. כשאין גבולות, איך בוחר שף באיזו דרך לצעוד? כיצד הוא יוצר טביעת אצבע קולינרית שהסועד לא יישכח? כיצד מרכיבים כמו שירות, אסתטיקה, טעם, גודל, אווירה ונגישות יוצרים חזון קולינרי? באמצעות […]

קוסקוס ואהבה – סדנת הומאג' לקוסקוס בבית העתיק בכפר

המשוררת ומספרת הסיפורים שושנה קרבסי מכניסה אתכם לביתה העתיק – הבית העתיק בעין כרם, בן 250 השנים, למפגש שכולו קוסקוס וסיפורים. בעת שתלמדו להכין קוסקוס בשלושה צבעים, וגם כמה קיצורי דרך וטיפים, תשמעו איך קוסקוס קשור לאהבה ולחשק. המפגש יערך על דרך השירים, הסיפורים והטעמים, כולל קפה, עוגה וקוסקוס משגע.