מחניודה | טעימות טעימות

שף אליעזר מזרחי

300

מוזמנים להתמסר לטעמי השוק בארוחת טעימות אינטימית ודינמית על הבר של "מחניודה" עם השף אליעזר מזרחי. מזרחי ינצח על הארוחה שלכם: הוא יבחר עבורכם את המנות הראשונות והעיקריות, שיוכנו מהמיטב שהשוק יציע באותו יום; יזהה את הרגע המתאים ביותר לעצור כדי לשתות צ’ייסר; ישלח אתכם להפסקה קצרה כשתגיע לכם אחת ויקרא לכם לחזור כשתגיע העת להוציא את התותחים הכבדים: דגים, בשרים ובסוף, איך לא, קינוח. חווית טעמים מושלמת ל"פודיז" אמיתיים שאוכלים הכל מהכל.

אודות המקום

בשנת 2009 פתחו שלושת השפים אורי נבון, אסף גרניט ויוסי אלעד את מסעדת מחניודה בפאתי שוק מחנה יהודה הירושלמי, שאת שמו היא נושאת. העיצוב שהושפע מהקרבה לשוק, הטריות ועממיות השוק, והשאיפה ליצור אוכל ירושלמי ים תיכוני מקורי הפכו את המסעדה למוקד לעלייה לרגל ולנקודת עניין קולינרית בירושלים. המנות מבוססות על מטבח ירושלמי עכשווי השואב השראה מהיצע השוק ובהתאם לעונות השנה. בין מנות הדגל ניתן למצוא את השיקשוקית - טחיגורט (טחינה ויוגורט), קבב מפורק ומטבלי השוק ואת מנת הפולנטה עם אספרגוסים, ראגו פטריות ושמן כמהין. שתי מנות ששיגרו את השף אורי נבון עד לניו-יורק לפינת המתכונים של מרתה סטיוארט. כאשר נשאלו השפים בתחילת דרכם איזה אוכל הם מתכוונים לבשל ב"מחניודה", ענו שלושתם: "אוכל שמח". שבע שנים אחרי, אפשר לומר ללא צל של ספק שחלומם הוגשם.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מתחממים עם גלידה קרה – סדנא להכנת גלידות

גם באמצע נובמבר, בהרים הקרירים של ירושלים, איך פינוק טוב יותר מגלידה מעולה באמת. כזאת שמחממת את הלב ושאי אפשר להפסיק לאכול. השף לירן אילון פותח עבורכם את מעבדת הקסמים שלו ב- Cookie Cream בשוק מחנה יהודה ומארח אתכם לסדנא מעשית. בסדנא תלמדו איך מכינים גלידה, החל בשלב בחירת חומרי הגלם, דרך הכרת טעמים והתנסות […]

מחמיצה סדרתית – ערב החמצות

הרבה צנצנות של חמוצים וכמה רגעים של החמצה בחייה של נועה ברמן-הרצברג עומדים מאחורי "ערבי ההחמצות" שהיא מארחת בביתה. התסריטאית ("מבול"), המרצה לתסריט (בצלאל) והמחמיצה הסדרתית (עם רקורד של למעלה מ-50 סוגי ירקות ופירות שהוחמצו) מארחת בשנה האחרונה ערבים אינטימיים סביב שולחן האוכל במטבח הביתי שלה שהפכו לסוד המדובר ביותר בתל אביב. 15 אנשים – […]

משווארמה לקרפצ'יו

ההרצאה ללא תשלום ברישום מראש כאן באתר התיישבתם במסעדה שכולם מדברים עליה, הזמנתם את המנות שהמבקרים הכי חשובים המליצו עליהן, המנות מתחילות להגיע לשולחן, הן יפות, מגרות ומפתות במיוחד. אז מה אתם עושים עכשיו? מתנפלים עליהן או שולפים את הטלפון החכם ומחפשים את הזווית המחמיאה ביותר לקרפצ'יו שלכם? בשנים האחרונות, עלה מעמדם של הפודיז – […]