בית הנסן | טעימה מהעתיד – הצצה לעתיד האוכל שלנו וארוחת טעימות מולקולרית

מעיין פרילוק ושחר דבח

165

רובוטים שמחליפים מלצרים, רחפן במקום שליח פיצה, מדפסת תלת מימד שמכינה ארוחות וכדור פלא שמשנה את מערכת הטעמים בפה שלנו. ככה יראה עתיד האוכל שלנו. בשנה האחרונה עקבה מעיין פרילוק כתבת הטכנולוגיה של ערוץ 10 ויזמית אחרי חברות סטארטאפ בתחום המזון מרחבי העולם, את רשמיה היא מגישה לכם בהרצאה חוויתית בה תציג חלק מהמוצרים שמגיעים לראשונה לארץ. את ההרצאה ילווה השף המולקולרי שחר דבח, מחלוצי התחום שהקים את המסעדה המולקולרית הראשונה בישראל. דבח, שהתמחה במסעדת "נומה" הדנית הנחשבת למסעדה הטובה בעולם, ירקח עבורכם טעימות של מנות מולקולרית מהעתיד.

אודות המקום

בית הנסן תוכנן ע"י האדריכל קונרד שיק ונבנה  בשנת 1887 ע"י הקהילה הפרוטסטנטית בעיר, כבית חולים מבודד לחולי צרעת. בשנת 1950 נרכש הבית ע"י הקרן הקיימת לישראל והמשיך לשמש בייעודו המקורי.  בשנת 2009 הועבר המבנה לרשות עיריית ירושלים, לצורך שיקומו והסבתו למרכז עיצוב, מדיה וטכנולוגיה. כיום, אחרי שנים שבהן היו החומות סגורות בפני הקהל הרחב, מציע המקום תערוכות קבע לצד תערוכות מתחלפות, תערוכה היסטורית על הבית ודייריו המשלבת בתוכה עבודות אוגמנטד ריאלטי, אולם קולנוע, מעבדת סאונד, מעבדת אנימציה, פאב לאב (fabrication laboratory) וכן את הגינה המקיפה את המבנה, אשר כשאר הבניין שוקמה ושומרה. בנוסף, פועלים בבית לימודי התארים המתקדמים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, קבוצת מעמותה שמהווה מרכז לעשייה, מפגש, מחקר ותצוגה בתחום האמנות העכשווית, קבוצות מחקר בתחומי העיצוב והטכנולוגיה, אולם הקולנוע "התו בהנסן" של חברת התו השמיני, המיזם לקולנוע וטלויזיה של הרשות לפיתוח ירושלים ועוד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

High rollers – סדנת סושי

מאוכל רחוב ועד מסעדות עילית, הסושי הוא כנראה השגריר המובהק ביותר של המטבח היפני. הווריאציות הרבות שלו – הטעמים, הצורות והשילובים – הופכות אותו ליצירת אמנות טעימה במיוחד. בסדנא המעשית בהובלת שף רשת "סושי רחביה", אופיר דדון, תלמדו לגלגל סושי כמו יפנים, כך שגם המטבח הפרטי שלכם יוכל להתהדר בסושי לתפארת. בתום הסדנא, כי איך […]

אוכל אותנטי- לא מה שחשבתם

בארוחת הערב בה מתארח קזבלן בבית הוריה של רחל, אהובתו, בסרט הקאלט הידוע, מונחת לפניו קציצת גפילטע מעשה ידי של אמה של רחל. קזבלן מצליח לחמוק מהזוועה ולהאכיל את חתול המשפחה בחתיכות הגפילטע מבלי שאף אחד יראה. מרוצה מעצמו, הוא מצהיר שהיה לו טעים. בתמורה מושיטה לו אמה של רחל קציצה נוספת ובהלה בעיניו אומרת […]

השליש המביש – על בזבוז מזון במשקי בית בישראל

הראה לי את הזבל שלך ואומר לך מי אתה – אפרת אלימלך, חוקרת במרכז לחקר משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה ויועצת סביבתית המתמחה בניהול ובמדיניות טיפול בפסולת, תרצה ב"מוסללה" – גג בניין כלל, תיקח אתכם למסע בעקבות הזבל שלנו, בניסיון להבין כמה פסולת מזון אנחנו מייצרים בבית? ממה היא מורכבת? וכמה מזון מתוכה בעצם ראוי […]