המפעל | חגיגה פרסית עם הבלוגרית רותם ליברזון והזמרת מורין נהדר

רותם ליברזון

ללא עלות

המפעל מארח תחת קורת גג אחת שתי אושיות תרבות פרסיות מרתקות. מצד אחד, הבשלנית והבלוגרית רותם ליברזון שתבשל יחד עם אנשי המפעל ארוחה פרסית טעימה, ותדבר על חיים בבישול איטי רגע לפני שספר המתכונים שלה רואה אור.

ומצד שני, הופעה של היוצרת מורין נהדר, שאלבום המופת הפרסי שלה "גולה גנדום" יוצא בימים אלו ממש.

בסוף ההופעה עמית אליאסי יתקלט אל תוך הלילה מוזיקה פרסית עם עקיצות לשאר המזרח התיכון.

18:00 ועד שייגמר – דוכן אוכל פרסי על פי מתכוני רותם ליברזון (האוכל בתשלום)
19:00 – שיחה עם רותם ליברזון
21:00 מורין נהדר בהופעה
23:00 עמית אליאסי בתקלוט

אודות המקום

"המפעל" הממוקם במבנה יפייפה שעמד נטוש עד לא מזמן, הוא הפרויקט השישי של קבוצת בית ריק, הפעילה בירושלים מאז שנת 2011. בכל פרויקט הקבוצה המסורה, המורכבת מאמנים ירושלמים, מקימה סביבה יצירתית ארעית ובונה תשתית וקהילה סביב נושא מאחד.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ג'ונגל קינוחים

אחרי שחציתם את שוק מחנה יהודה כשבדרך הספקתם לאכול, לשתות ובעיקר להנות, הגיע הזמן לקינוח מושחת. בקצה השוק, אנשי "מחניודה" כבר הזיזו את הכיסאות, עטפו שולחן ארוך בנייר כסף, ערבבו ערק עם לימונדה והרכיבו פלייליסט שיכניס אתכם לאווירה הנכונה. מחניודה מזמינים אתכם לג'ונגל קינוחים בערב בערב פרוע ומתוק במיוחד. הם ישפכו את לב השוקולד שלהם […]

אקלייר ומוקסינים, סיינט הונורה ונעלי אוקספורד

השף פטיסייר הפריזאי, טל שפיגל – מי שמוכיח כל פעם מחדש שקינוח יפה הוא אקססורי לכל דבר – לוקח אתכם לעולם שכולו טעם ואסתטיקה. שפיגל הוא דוגמא מובהקת לקשר ההדוק שבין עיצוב ואופנה לפטיסרי. הוא החל את דרכו כמעצב גרפי, עשה הסבה מקצועית ולמד מהקונדיטורים המובילים בעולם בבית הספר הגבוהה לקולינריה ferrandi. כיום שפיגל, משתף […]

חטאים קולינריים – מיצג וידויים

פרוסת העוגה הנוספת שנאכלה בחרטה, התבלין התימני ששמנו בתבשיל הצרפתי המסורתי, קציצת הכרישה שלא ידענו שמכילה בשר או אכילת זן נכחד של ציפורים. חטאים קולינריים הם חלק בלתי נפרד ממערכת היחסים שלנו עם אוכל. אנחנו חיים בעידן שבו הסגידה לאוכל שוברת שיאים: תרבות הפודיז, צילומי האוכל באינסטגרם ושפים שהפכו לסלבריטאים. כל אלה הם חלק מהדת […]