פרימיטיבו - בר יין | דייט עם סומלייה // הרי יהודה

190

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם

יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את הארוחה מחדש.

הצטרפו לבר היין המוביל בירושלים לערב אינטימי למיטיבי לכת עם שלושה יקבים מובילים מהרי יהודה והייננים הראשיים ששלהם: יקב קלו דה גת והיינן עודד שהם, יקב סוסון ים של היינן הותיק והמוערך זאב דוניה ויקב להט של היינן ואגרונום הגפן איתי להט. נגלה יחד איתם את ייחודם של היינות שמקורם בכרמים שבהרי יהודה וירושלים בליווי ארוחה בת ארבע מנות וקינוח שנרקחו במיוחד במטבח של פרימיטיבו. כל מנה שנטעם נוצרה בהשראת היין שהותאם במיוחד.

אחרי הביס הראשון והמפתיע תלגמו מהיין שרק ישדרג אותו, תשמעו על היקב והכרם בו נוצר היין, מה הופך את טעמו לכה ייחודי ומדוע זווג דווקא עם המנה הזו. לאחר מכן, ייגשו אליכם עודד להט, זאב דוניה ואיתי להט, כל אחד בתורו, לשיחה אינטימית. אז תזכו לשאול את האיש שמחליט מה תשתו את כל שרציתם לדעת על יין ולא היה לכם את מי לשאול.

בנוסף, ניקח אותכם, סקרנים יקרים שלנו, למסע שאין ממנו דרך חזרה (ואתם תודו לנו על כך) בסדנא והסברים על שתיה מכוסות היין הקריסטליות הדקיקות רידל (Riedel)

* ראו הוזהרתם! ברגע שטעמתם יין מתוך כוס רידל, לא תוכלו לחזור לכוס יין רגילה.

 

אודות המקום

אחרי שהצליחו להפוך את מסעדת "מנזה" לשם דבר בסצינה הקולינרית המקומית, החליטו בעליה - אורי ענבר ותומר קיסר - לפתוח מקום חדש שישלב את האהבה שלהם לאוכל והעיסוק שלהם באלכוהול.כך פתחו במרחק של 200 מטר בלבד ממסעדת האם את "פרימיטיבו" - האחות הקטנה והשובבה, שבמרכזה ניצב בגאון בר ענק. לצד הבר הרחב, גולת הכותרת של "פרימיטיבו" היא תפריט היין הנרחב, שבין הקטגוריות שלו ניתן למצוא חלוקה ל"ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

ארוחה מהסרטים – גשם של פלאפל

כשאומרים בינג', מתייחסים בעיקר לשני עיסוקים שעושים לנו טוב במיוחד: צפייה ואכילה וכששניהם נפגשים העונג גדול במיוחד… מה עוד צריך אדם כדי ליהנות באמת מהחיים? תדמיינו אתכם יושבים באולם, צופים בסרט, השורה שלפניכם ריקה ומידי פעם נכנסים אליה שורה של מלצרים עם המנה המתאימה. לכבוד פסטיבל "מסעדות פתוחות" קפה סמדר בשיתוף קולנוע לב סמדר מגשימים […]

תלוי במילוי – סדנה להכנת אמפנדס

  בכל מקום ממלאים אותן אחרת, את חלקן אופים ואת חלקן מטגנים, אוכלים אותן בידיים והן תמיד טעימות – האמפנדס, המאפה הכי מפורסם בדרום אמריקה. הן כבשו את היבשת הלטינית – מדוכני האוכל ברחובות, דרך המטבח הביתי ועד לצלחות במסעדות היוקרתיות ביותר, כשכל אמפנדה מספרת סיפור של מסורת, תרבות וחדשנות.הרצון לספר סיפור היה גם מה שהניע את השף לוקאס סיטרינוביץ' לעזוב את המסעדות […]

עיר הבירה – סיור וטעימות במבשלת בירה הרצל

עולם הבירה הישראלי זוכה לעדנה בשנים האחרונות עם הקמתן של מבשלות מקומיות קטנות ומסקרנות המוציאות לאוויר העולם בירות בטעמים יחודיים ועם אמירה אמיתית. אחת הבולטות בהן היא המבשלה הירושלמית הראשונה – מבשלת "הרצל" שבתלפיות. מאור הלפמן, ההרצל של מבשלת "הרצל", ייקח אתכם למסע בפס הבישול של הבירות הכי מקוריות שתפגשו. החל מהיכרות עם חומרי הגלם, […]