המרפסת - בניין כלל | השליש המביש – על בזבוז מזון במשקי בית בישראל

אפרת אלימלך

ללא עלות

הראה לי את הזבל שלך ואומר לך מי אתה – אפרת אלימלך, חוקרת במרכז לחקר משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה ויועצת סביבתית המתמחה בניהול ובמדיניות טיפול בפסולת, תרצה ב"מוסללה" – גג בניין כלל, תיקח אתכם למסע בעקבות הזבל שלנו, בניסיון להבין כמה פסולת מזון אנחנו מייצרים בבית? ממה היא מורכבת? וכמה מזון מתוכה בעצם ראוי למאכל?

כשליש מהמזון המיוצר בעולם הופך לפסולת. הבזבוז מתרחש לאורך כל שלבי הייצור והצריכה של מזון, אבל מחקרים מראים שהצרכנים הינם שיאני הבזבוז. אז למה מתרחש בזבוז מזון בעולם בו קרוב למיליארד איש סובלים מתת תזונה וחצי מיליארד אחרים סובלים מהשמת יתר חולנית? במפגש ננסה להבין האם בזבוז מזון הוא תוצר של חוסר מודעות, האם אנחנו מצוידים בידע הבסיסי בנוגע לניהול מזון? אילו פרקטיקות מובילות לבזבוז? מהי תרומתן של תוויות התפוגה? והאם בזבוז מזון הוא בכלל שאלה של תכנון?

כל הזכויות על תמונת האוכל שמורות לאפרת אלימלך

אודות המקום

12 מטרים מעל מפלס הרחוב, בליבה של ירושלים נמצא מתחם ״המרפסת, המתפרס על פני 300 מ״ר בקומה החמישית של המרכז המסחרי בבניין, בקצה מדרגות הספירלה. המרפסת הינה ביתה החדש של קהילת מוסללה -  קהילת יוצרים חיה, נושמת ופועלת מתוך הרבגוניות הירושלמית. הקהילה מהווה חממה ובית ליוזמות במרחב שבין אמנות, חברה וקיימות הפועלת מתוך אמונה בכוחה של האמנות והיצירתיות להביא לשינוי בר קיימא. על שטח הגג והחלל הפנימי נמצא מרחב ציבורי ייחודי המחבר בין אמנות, מודעות סביבתית וחשיבה מקיימת. מהשילוב מתקבל גג ירוק וייחודי, מרחב למחקר, יצירה ומשחק, חלל שיהווה מקום לשימוש ציבורי בתחומי אמנות, קיימות וקהילה. במקום  מגוון רחב של פעילויות: לימודים, סדנאות יצירה, הופעות, מפגשים ועוד. במקום פועל גם מרכז אמנות מקיימת, "אדמהיא", העוסק בגילוי מחודש של הטבע הירושלמי ובהעצמת הקשר שבין האדם לאדמה במרחב העירוני. המרכז משרת סטודנטים, אמנים, אנשי מקצוע מהתחום, קבלנים המחפשים פתרונות חומריים חדשים וגם את הקהל הרחב המעוניין להכיר, ללמוד ולהשתלם. המקום פועל כחווה עירונית, בהשראת חוות שנמצאות על גגות בארצות הברית ובאירופה, ובשיתוף הקבוצה האקולוגית "קיימותה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

מפגש על גבינה ולחם

גבנות היא אמנות. גבינת אמן משובחת מבטאת בטעמיה הבנה עמוקה במדעי החיים על פני כדור הארץ מאקלים ועד בקטריה. עומר זלצר ויפתח לחם, אמני גבינה ולחם, יכניסו אתכם לסוכה מעוררת השראה בטבורה של חוות עזי הר איתן ולעומקם של חומרי הגלם המקומיים החיבור והיחס שלהם לסביבה; יסבירו על התהליכים המסורתיים ויישומם ביצור מוצרים עיליים, על החיבור בין המוצר […]

מפגש של טעם

בסוכתם המרשימה שבחוות עזי הר איתן, עומר זלצר ויפתח לחם (ברקת) יפרסו בפניכם את האופן שבו הם יוצרים אמנות קולינרית. זלצר ולחם ישוחחו איתכם על רבגוניות בטעמים, על חומרי גלם ושילובם באפייה המסורתית ובייצור גבינה ארטיזנלית, על החיבור שלהם למקום ולעונות השנה, חיבור שמקנה למוצרים השונים את אופיים המיוחד. המפגש יסתיים בטעימה מודרכת של לחמים […]

מקירות המוזיאון למטבח – סיורים במוזיאון עם שפים בעקבות השראות אמנותיות

אמנות הבישול, הקולינריה, עברה דרך ארוכה מימיה הראשונים על שולחנות מלכים ואצילים ועד שהפכה לתשוקה חוצת מעמדות. כך עלו גם השפים לגדולה וזכו למעמד של אמנים כשכל מנה היוצאת תחת ידיהם היא יצירת אמנות על חושית של טעם, ריח ואסתטיקה. בסדרת סיורים מיוחדים, יובילו אתכם השפים המובילים בישראל בין גלריות מוזיאון ישראל בעקבות יצירות האומנות […]