המרפסת - בניין כלל | השליש המביש – על בזבוז מזון במשקי בית בישראל

אפרת אלימלך

ללא עלות

הראה לי את הזבל שלך ואומר לך מי אתה – אפרת אלימלך, חוקרת במרכז לחקר משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה ויועצת סביבתית המתמחה בניהול ובמדיניות טיפול בפסולת, תרצה ב"מוסללה" – גג בניין כלל, תיקח אתכם למסע בעקבות הזבל שלנו, בניסיון להבין כמה פסולת מזון אנחנו מייצרים בבית? ממה היא מורכבת? וכמה מזון מתוכה בעצם ראוי למאכל?

כשליש מהמזון המיוצר בעולם הופך לפסולת. הבזבוז מתרחש לאורך כל שלבי הייצור והצריכה של מזון, אבל מחקרים מראים שהצרכנים הינם שיאני הבזבוז. אז למה מתרחש בזבוז מזון בעולם בו קרוב למיליארד איש סובלים מתת תזונה וחצי מיליארד אחרים סובלים מהשמת יתר חולנית? במפגש ננסה להבין האם בזבוז מזון הוא תוצר של חוסר מודעות, האם אנחנו מצוידים בידע הבסיסי בנוגע לניהול מזון? אילו פרקטיקות מובילות לבזבוז? מהי תרומתן של תוויות התפוגה? והאם בזבוז מזון הוא בכלל שאלה של תכנון?

כל הזכויות על תמונת האוכל שמורות לאפרת אלימלך

אודות המקום

12 מטרים מעל מפלס הרחוב, בליבה של ירושלים נמצא מתחם ״המרפסת, המתפרס על פני 300 מ״ר בקומה החמישית של המרכז המסחרי בבניין, בקצה מדרגות הספירלה. המרפסת הינה ביתה החדש של קהילת מוסללה -  קהילת יוצרים חיה, נושמת ופועלת מתוך הרבגוניות הירושלמית. הקהילה מהווה חממה ובית ליוזמות במרחב שבין אמנות, חברה וקיימות הפועלת מתוך אמונה בכוחה של האמנות והיצירתיות להביא לשינוי בר קיימא. על שטח הגג והחלל הפנימי נמצא מרחב ציבורי ייחודי המחבר בין אמנות, מודעות סביבתית וחשיבה מקיימת. מהשילוב מתקבל גג ירוק וייחודי, מרחב למחקר, יצירה ומשחק, חלל שיהווה מקום לשימוש ציבורי בתחומי אמנות, קיימות וקהילה. במקום  מגוון רחב של פעילויות: לימודים, סדנאות יצירה, הופעות, מפגשים ועוד. במקום פועל גם מרכז אמנות מקיימת, "אדמהיא", העוסק בגילוי מחודש של הטבע הירושלמי ובהעצמת הקשר שבין האדם לאדמה במרחב העירוני. המרכז משרת סטודנטים, אמנים, אנשי מקצוע מהתחום, קבלנים המחפשים פתרונות חומריים חדשים וגם את הקהל הרחב המעוניין להכיר, ללמוד ולהשתלם. המקום פועל כחווה עירונית, בהשראת חוות שנמצאות על גגות בארצות הברית ובאירופה, ובשיתוף הקבוצה האקולוגית "קיימותה".

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לילות בעיר הקודש

עיר הקודש מתעוררת בשעות הלילה ויוצאת לבלות. מרכז העיר התוסס מתמלא בלילות בכיסאות ושולחנות מכוסים בשפע של מאכלים ומשקאות ובבליינים מכל הסוגים. נתחיל את הסיור בשכונת נחלת שבעה ששינתה פניה פעמים רבות במהלך עשרות השנים האחרונות ונסיים במסיבה האינסופית המתקיימת בכל לילה בשוק מחנה יהודה, בו הבאסטות מפנות את מקומן למסעדות רעננות ובארים תוססים. בדרך […]

קולינריה טבעונית – יש חיה כזאת!

בשנים האחרונות חווה ישראל מהפכה שהציבה אותה בחוד החנית של הקולינריה הטבעונית בעולם. מסעדות טבעוניות צצות בכל מקום וכמעט כל מסעדה או בית קפה המכבדים את עצמם מגישים תפריט טבעוני מגוון ומסומן. כיום, אחוז הטבעונים בישראל הוא הגבוה ביותר בעולם והיא נבחרה לאחד מעשרת היעדים החמים לטבעונים. אורי שביט – מחלוצות הקולינריה הטבעונית בישראל, עיתונאית […]

דרינק אין ג'אפן

נימוח, ארומטי, בעל גוף מלא או קל. הסאקה בן האלפיים שנה הוא משקה מלא טעמים ותעלומות וכל טעם שלו מספק חוויה קולינרית אסיתית שונה ומסקרנת. הסאקה הוא משקה מושלם לצד האוכל ובעיקר לצד חברה טובה, כזה ששתייתו מכוסו של אדם אחר נחשבת בתרבות היפנית כסימן לחברות. במפגש טעימות סאקה ב"סושי רחביה" תטעמו סאקה איכותי לצד […]