עזורה | סיפורים מהפתיליות

שבי שרפלר

175

"עזורה" היא כבר מזמן שם נרדף לאוכל ירושלמי. המוסד, שהקים עזרא שרפלר, מאכיל המוני עולים ברגל מאז שנות החמישים. גרגרנים מכל קצוות הארץ מגיעים במיוחד כדי לטעום מהתבשילים הביתיים שמחכים להם על פתיליות. "עזורה" הייתה מהמוסדות הראשונים שקמו בשוק מחנה יהודה מסוג המקומות שעיצבו את דמותו של השוק והפכו למוסדות מיתולוגיים מבלי לאבד את ייחודיותם.

הסיפור של עזורה הוא סיפורו של אחד השווקים האהובים בארץ, וסיפורו של השוק הוא סיפורה של עזורה. שבי שרפלר, בנו של עזרא, שגדל בין הדוכנים והסירים, יספר לכם סיפורים מגלגוליו הקודמים של השוק ויגלה לכם סודות שרק ירושלמים אמיתיים מכירים. הצטרפו לשבי לסדנא מעשית בה תלמדו לגלגל קובות במוסד שמגיש את הקובות הטובות ביותר באזור ותוזמנו לארוחת טעימות מכל מנות המטבח ותשמעו עוד קצת סיפורים על המסעדה שנדמה שעמדה כאן מאז ומעולם.

אודות המקום

את מסעדת "עזורה" הקים עזרא שרפלר בשוק מחנה יהודה בתחילת שנות ה-50, תחילה ככוך קטן שהפעיל בעצמו עד שגדלה לכדי מעצמת תבשילים שמגישה מנות אגדיות של קובה וזנב השור. שרפלר, שעלה לארץ מתורכיה כנער, עבד במסעדות פועלים מקומיות בשוק בצעירותו, שם למד את סגנון הבישול התורכי והעירקי. במרוצת השנים ועם פריחתו של שוק מחנה יהודה, התרחבה המסעדה וילדיו של שרפלר הצטרפו לשורות המטבח, שם הם מעמידים מידי יום את סירי התבשילים המפורסמים של "עזורה", בדיוק על פי מתכוניו של אביהם.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

לא רק במימונה – סדנא להכנת ממתקים מרוקאים

הקמח נשפך לקערות, לפי העין, ללא שקילה או מדידה, מתערבב עם נוזלים ובלישה מהירה הופך לבצק גמיש שאינו זוכה לרגע של מנוחה. עיגולים קטנים נקרצים זה אחר זה והופכים לטבעות שרק מחכות להיכנס לסיר השמן החם. הן נטבלות בזהירות בשמן ומיד נעטפות בסירופ סוכר מבושם ומתכסות בקוקוס. המטבח המרוקאי מלא ברגעים מרגשים כאלה. עולם שלם […]

אש מכלה, אש בונה – מחווה למטבח של רמה

לפני שנה, יום אחד בלבד אחרי שאירחה סדנא של מסעדות פתוחות, נשרפה המסעדה "המטבח של רמה" כליל. רמה בן צבי ובני משפחתה חזו במקום שטיפחו במשך שנים עולה בלהבות. המוסד בן שני העשורים, שרכש לו חברים ואוהדים רבים, הלך ברגע. אך האש לא מחקה את רוח המקום. את ארוחת המחווה נקיים בליבה של המסעדה החדשה […]

דייט עם סומלייה // הרי הגליל

ארוחת ערב עם האנשים שעושים את היין שלכם יין טוב הופך ארוחה טובה למושלמת. ביס ראשון של מנה הוא רגע של גילוי, הוא ממלא את כל הגוף בהפתעה נעימה שהופכת אותו לביס הטעים מכולם. כשהיין רוקד בהרמוניה מדוייקת עם האוכל הוא לוקח את החוויה איתו גם לביסים הבאים, כך שכל נגיסה מרגישה כאילו התחלנו את […]