המטבח של רמה | אש מכלה, אש בונה – מחווה למטבח של רמה

רמה בן צבי ואלה בן צבי

150

לפני שנה, יום אחד בלבד אחרי שאירחה סדנא של מסעדות פתוחות, נשרפה המסעדה "המטבח של רמה" כליל. רמה בן צבי ובני משפחתה חזו במקום שטיפחו במשך שנים עולה בלהבות. המוסד בן שני העשורים, שרכש לו חברים ואוהדים רבים, הלך ברגע. אך האש לא מחקה את רוח המקום.

את ארוחת המחווה נקיים בליבה של המסעדה החדשה ההולכת וקורמת עור וגידים – ארוחת פועלי בניין כהלכתה! נמשיך את המסורת של המוסד שהקימה כאן רמה, שהיה ועודנו מחובר לטבע ונוכיח כי האש שכילתה היא גם האש שבונה. הצטרפו אלינו לארוחה חד פעמית שתכנס לספר דברי הימים של אחת המסעדות החשובות והמוערכות בישראל.

שימו לב: האירוע יתקיים בחוץ, ויבוטל במקרה של מזג אויר גשום. 

קרדיט לצלמת נטלי שור, על התמונה של רמה ואלה

אודות המקום

את "המטבח של רמה" הקימה רמה בן צבי לפני 22 שנים, כמעט כאנקדוטה: מסעדה ייחודית אי שם ביער בהרי ירושלים, שפתוחה לקהל רק בסופי השבוע ודוגלת בשימוש וחיבור לחומרי גלם מקומיים היישר מהגינה הסמוכה. במרוצת השנים הפכה המסעדה למוסד אוכל של בישול עילי, כזאת שעולים אליה לרגל. בימים אלו רמה ובתה אלה, בסיוע בני משפחה, שוקדות על הבניה המחודשת של המסעדה.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

5 מנות השף הנבחרות של ירושלים

מכירת הכרטיסים לחבילת הBest Bites תחל ב-20 לאוקטובר אפליקציית הטעימות הקולינריות bitemojo מזמינה אתכם לחוויה קולינרית מיוחדת ומוגבלת במסגרת פסטיבל מסעדות פתוחות: האפשרות לטעום בחבילה אחת, במחיר מיוחד, את 5 מטבחי השף המובחרים של ירושלים. 5 מנות שנבחרו במיוחד על ידי השפים עצמם, המייצגות את האוכל העילי של ירושלים בצורה חווייתית, חדשנית ומקורית, ובמחיר של […]

סוב (נ)סובה – פסטיבל איטריות סובה

איטריות הסובה קיבלו את שמן מהקמח ממנו עשויות – הכוסמת, אחד הגידולים המבוייתים הראשונים בהיסטוריה האנושית. האיטריות העתיקות בתרבות היפנית הן מנת חובה באירועים ביפן, כזאת שארוחה יפנית לא שלמה בלעדיהן.  הן נחשבות לבריאות וזולות כך שניתן למצוא אותן בדוכני רחוב קטנטנים, אך גם במסעדות יוקרה מובילות. האיטריות הדקיקות הן תוצאה של מלאכת מחשבת מורכבת. […]

משחקים באוכל

תלמידי האקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" מזמינים אתכם לחוות את האמנות שבקולינריה בסדרת סדנאות יצירה לכל הגילאים. בכל סדנא יעניקו הסטודנטים פרשנות מחודשת מתחום יצירה אחר על אוכל ועל קולינריה. בואו לאכול עם הידיים. בסדנת פיסול בזכוכית תיצרו אובייקטים מעולם האוכל באמצעות התכת מוטות זכוכית צבעוניים. בסדנת אובניים תלכלכו את הידיים, תתחברו לחומר ולחימר ותיצרו קערות […]