ארחנטו אמפנדס | תלוי במילוי – סדנה להכנת אמפנדס

שף לוקאס סיטרינוביץ'

185

 

בכל מקום ממלאים אותן אחרת, את חלקן אופים ואת חלקן מטגנים, אוכלים אותן בידיים והן תמיד טעימות – האמפנדס, המאפה הכי מפורסם בדרום אמריקה. הן כבשו את היבשת הלטינית – מדוכני האוכל ברחובות, דרך המטבח הביתי ועד לצלחות במסעדות היוקרתיות ביותר, כשכל אמפנדה מספרת סיפור של מסורת, תרבות וחדשנות.הרצון לספר סיפור היה גם מה שהניע את השף לוקאס סיטרינוביץ' לעזוב את המסעדות הגדולות בשוק מחנה יהודה ולפתוח לצידן דוכן אמפנדס קטן. ב"ארחנטו אמפנדס" מגיש לוקאס את הסיפור האישי שלו כשהוא מחבר בין טעמי הילדות שלו מארנגטינה למטבח הישראלי. 

 

הצטרפו ללוקאס למסע בין דרום אמריקה לירושלים בסדנאת אמפנדס אינטימית. אחרי כוסית סנגריה צוננת מעשה ידיו, יחלוק איתכם לוקאס את סיפורו האישי בעודו מכין את הבצק. לצד ההיסטוריה האישית שלו, יספר על האמפנדס ומקורן ויעניק טיפים יקרים מפז. תתנסו בעצמכם במילוי אמפנדס, תרכיבו את המאפה ותשלחו אותו הישר לתנור רגע לפני שתנגסו בקסם פרי עמלכם. לצד האמפנדס שלכם, תטעמו גם מהמגוון שמציע המקום להשראה נוספת… 

אודות המקום

את דוכן ארחנטו אמפנדס פתח השף לוקאס סיטרינוביץ' אחרי שנים בהן עבד במסעדות בשוק - מחניודה והסדנא. סיטרינוביץ' שעלה לבדו לארץ מארגנטינה בגיל 13 רצה לעטוף את זיכרונות הילדות שלו בעטיפה ישראלית, במקום בו אנשים יאכלו בו בידיים. הכוכבת הגדולה של הדוכן היא כמובן האמפנדה שמגיעה במספר מילויים בהם טלה קצוץ על הסכין עם ראס אל חנות, עוף מעושן וטבעוני עם ירקות מעושנים

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

טעימה לקראת שבת – סיור ברחוב היהודי

מה ההבדל בין קוגל לקיגל? ממה היה עשוי גפילטע פיש באירופה ומדוע השתנה בארץ? מה המקור לבייגל האמריקאי? במה ממלאים קרפלך? ועיקר העיקרים –  איפה משיגים צ'ולנט כל השבוע? השבת הירושלמית מתחילה להתבשל כבר ביום רביעי כשבשכונות החרדיות מעמידים על הכיריים מיני תבשילים מיוחדים לקראת שבת המלכה. במהלך הסיור נבקר באתרי אוכל יוצאי דופן בירושלים […]

סיפורי אוכל בעיר העתיקה

בין חומות העיר העתיקה בירושלים מסתתרת לה בענווה ובצניעות תרבות קולינרית ענפה וטעימה במיוחד. בסיור זה נחשוף את סיפורי האוכל של העיר העתיקה. נבקר בחומוסיות המבצבצות מבין חנויות המזכרות ודוכני המיץ המערביים, שם ננגב חומוס שנטחן זה עתה למחית ריחנית נהדרת עם פיתה שמיימית ונטעם מערמה מהבילה של מקלובה אסלית, בה כל גרגר אורז נוצץ […]

לא רק במימונה – סדנא להכנת ממתקים מרוקאים

הקמח נשפך לקערות, לפי העין, ללא שקילה או מדידה, מתערבב עם נוזלים ובלישה מהירה הופך לבצק גמיש שאינו זוכה לרגע של מנוחה. עיגולים קטנים נקרצים זה אחר זה והופכים לטבעות שרק מחכות להיכנס לסיר השמן החם. הן נטבלות בזהירות בשמן ומיד נעטפות בסירופ סוכר מבושם ומתכסות בקוקוס. המטבח המרוקאי מלא ברגעים מרגשים כאלה. עולם שלם […]