קפה פריז | אקלייר ומוקסינים, סיינט הונורה ונעלי אוקספורד

שף טל שפיגל

ללא עלות

השף פטיסייר הפריזאי, טל שפיגל – מי שמוכיח כל פעם מחדש שקינוח יפה הוא אקססורי לכל דבר – לוקח אתכם לעולם שכולו טעם ואסתטיקה. שפיגל הוא דוגמא מובהקת לקשר ההדוק שבין עיצוב ואופנה לפטיסרי. הוא החל את דרכו כמעצב גרפי, עשה הסבה מקצועית ולמד מהקונדיטורים המובילים בעולם בבית הספר הגבוהה לקולינריה ferrandi. כיום שפיגל, משתף פעולה עם מותגי אופנה ולייף סטייל צרפתיים בולטים.

פרוייקט האינסטגרם שלו, desserted_in_Paris, בו הוא מצלם את מיטב הקינוחים הפריזאים יחד עם נעלי מותגים תואמות, כבש את סצינת הפטיסרי הצרפתית והעולמית בסערה. שפיגל ייתן לכם הצצה מהשורה הראשונה לחשבון האינסטגרם הכי אופנתי וטעים שיש ואל מוחו הקודח של קונדיטור שהוא גם מעצב. שפיגל יסביר במפגש שיתקיים ב"קפה פריז" כיצד אוכל פוגש עיצוב ואופנה ויספר על העבודה בפריז, בעולם שכולו קינוח אחד גדול.

האמרה "לאכול עם העיניים" נכונה במיוחד כשמדברים על עולם הקונדיטוריה. עוגות קצפת צבעוניות ועוגיות דמויות תכשיטים עיטרו את שולחנות האצולה האירופית באופן קבוע. והיום, אקלייר יפה במיוחד יכול להיחשב לאקססורי אופנתי לכל דבר. במפגש הקולינרי עם שף פטיסייר מפריז, טל שפיגל, תוזמנו לחקור את הקשר בין עיצוב לקונדיטוריה.

אודות המקום

בליבה של שכונת רחביה הירושלמית, מול בית ראש הממשלה וסמוך לכיכר פריז הידועה, נפתח לאחרונה בית הקפה השכונתי, "קפה פריז". בקפה תמצאו אוירה ומראה אירופאיים, ,חלל מרכזי מרווח, מרפסת חזית הצופה אל השכונה, שולחן אבירים וחדר ארועים. במקום חלל מרכזי רחב עם פינות ישיבה מגוונות, ספות ובר מרווח המתפקד גם בשעות הערב והלילה ומרכז אליו את הסטודנטים המתגוררים בשכונה. התפריט החלבי והלא שגרתי של השף מרכוס גרשקוביץ נותן מענה לכל שעות היום והלילה, ובמסגרתו מוגשות גם מגוון ארוחות בוקר בעלות אופי ייחודי, דגים, פסטות ומגוון רחב של כריכים מפתיעים ותפריט טאפאסים מיוחדים משעות הערב.

אולי גם זה יעניין אותך

לכל הפעילויות

סיפורים מהפתיליות של "עזורה" – סיור בשוק וסדנת בישול

מסעדת "עזורה" במחנה יהודה, שהוקמה ב-1952 על ידי עזרא שרפלר, שייכת לדור המייסדים של השוק. מסוג המקומות שעיצבו את דמותו של השוק והפכו למוסדות מיתולוגיים שהזמן לא הצליח לשחוק את יחודיותם. הצטרפו אל בנו של שרפלר, שבי, לחוויה מתמשכת שתתחיל בקפה של בוקר ומשם לסיור בשוק עם מי שגדל בו וחי אותו. אחר כךתמשיכו לסדנא […]

קצת ספונטניות – מבשלים ואוכלים ארוחת שף שכולה הפתעה

מלון "אלגרה" ומסעדת "פרנסיס" הפועלת בו קרויים על שם הזוג שהתגורר במבנה בתחילת המאה הקודמת – אלגרה בלו וג'אבר פרנסיס רחיל, יהודיה וערבי-נוצרי, שסיפור אהבתם הוא מהידועים בירושלים. ואם לאהבה חוקים משלה כך גם לארוחות השף הספונטניות של המלון, שכל המנות המוגשות בהן – הן הפתעה גמורה לסועדים. שף המלון, יונתן שרביט יבשל יחד אתכם […]

אקלייר ומוקסינים, סיינט הונורה ונעלי אוקספורד

השף פטיסייר הפריזאי, טל שפיגל – מי שמוכיח כל פעם מחדש שקינוח יפה הוא אקססורי לכל דבר – לוקח אתכם לעולם שכולו טעם ואסתטיקה. שפיגל הוא דוגמא מובהקת לקשר ההדוק שבין עיצוב ואופנה לפטיסרי. הוא החל את דרכו כמעצב גרפי, עשה הסבה מקצועית ולמד מהקונדיטורים המובילים בעולם בבית הספר הגבוהה לקולינריה ferrandi. כיום שפיגל, משתף […]