מסעדות פתוחות לראות, לגעת, להריח, לטעום

אודות

בהמשך להצלחה בתל-אביב,

אירוע "מסעדות פתוחות" עולה לירושלים!

22-26/11/2016, שלישי-מוצא"ש 

 

הפסטיבל הקולינרי האורבני "מסעדות פתוחות", שהספיק להפוך לאחד האירועים המרתקים שמתקיימים בתל אביב, עולה השנה לראשונה לירושלים במתכונת מורחבת אשר תשלב את הייחוד של העיר מבחינת מגוון התרבויות והרב גוניות שבה, כולם בשילוב קולינריה מקומית הכוללת מסעדות, ברים, יצרני חומרי גלם ואושיות קולינריה מקומיות.

״העיר ירושלים מלאה בהפתעות קולינריות, תרבותיות ובילוי . עשרות מסעדות , בתי קפה ובארים מהשורה הראשונה של המדינה פזורים בסימטאות ומתחמי העיר. אנו שמחים מאוד ומברכים על הבחירה של פרוייקט מסעדות פתוחות להתארח בעיר המופלאה והמיוחדת שלנו ובטוחים שהפרויייקט ינחל הצלחה ויישלב בתוכו אלפי חוויות תרבותיות וקולינריות״ אומר נעם ריז'י, הבעלים של אדום/לבן והחאן ונציג איגוד המסעדות בתי קפה ובארים בירושלים.

התוכנית של "מסעדות פתוחות" כוללת אירועים ייחודיים וחד פעמיים, הרכבת הקלה של ירושלים תהפוך באופן חד פעמי למסעדה ותארח את הקהל למסיבת קוקטייל, יתקיימו סיורי אמנות ב"מוזיאון ישראל" עם הדרכה של השפים אסף גרניט, ניר צוק, ננה שרייר ויהלומה לוי,

אורחים מיוחדים שיגיעו מחו"ל כמו טל שפיגל בעל הבלוג המוערך Desserted in Paris בסדנת פטיסרי והאמן עידו גרעיני בהשקה בינלאומית של מיצג אינטראקטיבי מיוחד ואירועים כמו ערב פרסי עם רותם ליברזון והזמרת מורין נהדר ב"מפעל" והמשתה של הכובען המטורף מ"אליס בארץ הפלאות" בבית אליאנס.

"מסעדות פתוחות" הינה חגיגה קולינרית של עשרות מסעדות ברחבי העיר כמו "מחניודה", "המוציא","אדום","המטבח של רמה", "עזורה" ועוד, אשר יפתחו את דלתותיהן למבקרים לחוויה חד פעמית ויוצאת דופן שתיתן הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל.

הבישול במסעדה בליווי והנחייה של שף מוערך הופכים את ההשתתפות באירוע לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת. לכל אחת מהמסעדות סיפור מעניין והתמחות ספציפית שהופכות אותן למסקרנות ואטרקטיביות ומוסיפות ערך מיוחד לביקור בטריטוריה המקצועית האותנטית של השפים.

כמו כן יערכו סיורי יום ולילה במוקדי אוכל שונים בעיר: סיורי קולינריה של טעמים בעיר העתיקה, ברחוב החרדי, בחיי הלילה של העיר ועוד.

חלק מהסיורים יתקיימו בעזרת אפליקציית BiteMojo שתושק בישראל במיוחד לכבוד מסעדות פתוחות.

בנוסף יתקיימו אירוע חדשנות בקולינריה כולל האקאתון Food & Hospitality לפיתוח אפליקציות וברחבי העיר יערכו מפגשי FoodTalks עם אנשי אוכל, צלמים ושפים המובילים בתחום בלוקיישנים מפתיעים וללא תשלום.

המלונות המובילים בירושלים משתפים פעולה עם פרויקט "מסעדות פתוחות" ומציעים סדנאות עם השפים הפרטיים שלהם ומחירים מיוחדים ללינה למשתתפי הסדנאות.

ל"מסעדות פתוחות" צפויים להגיע אלפי אנשים מירושלים ומכל הארץ.

חלק מהמפגשים מתקיימים גם בשפה האנגלית. רכישת הכרטיסים תתבצע כאן באתר.

פרויקט "מסעדות פתוחות" הינו יוזמה של מרב אורן, יזמת סדרתית ומולטידיסיפלינרית, מייסדת WMN ומנוהל ע"י הלה שפלר, גלי שטרן והילה אלון. אוצרת תוכן: כרמית יוכפז.

האירועים מתקיימים בשיתוף מוסדות תרבות ירושלמים, שפים, יצרני חומרי גלם ומסעדות מהשורה הראשונה וכן חברת סיטיפס – הרכבת הקלה בירושלים ובשיתוף אלסטום, חברת הרכבות הצרפתית שסיפקה את המערכות והקרונות לפרויקט ומבצעת את תחזוקתן.

תודות:

פיתוח האתר – Websuit

עיצוב האתר – מיכל סדובניק

שיווק ומדיה חברתית – רוית חבקוק

משרד יחסי ציבור – בת כהן שרון כתב תקשורת